Det norske oljeselskap ble advart av Olje- og energidepartementet (OED) om at det risikerte å få en lavere eierandel i Johan Sverdrup hvis selskapet valgte å ikke signere unitiseringsavtalen med de andre selskapene i Sverdrup-lisensene.

Det sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker, som er hovedaksjonær i Det norske, under selskapets kvartalspresentasjon fredag.

Det norske valgte som kjent å ikke signere unitiseringsavtalen, og ble tildelt en lavere eierandel i feltet etter OEDs gjennomgang.

Det norske har nå klaget inn avgjørelsen til Kongen i statsråd.

Eriksen erkjenner at Johan Sverdrup-unitiseringen har vært en kilde til frustrasjon, men fremhever at han ikke ble overrasket av utfallet, gitt OEDs advarsler i forkant.

Aker er Det norskes hovedaksjonær.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV: Her er en greker som tjener på demonstrasjonene

Her er en greker som tjener på demonstrasjonene
«Very fantastic», sier souvlakiselger George Koudosneis om omsetningen.
01:31
Publisert: