– Hva har du på nattbordet?

– Den siste boken jeg leste før jeg dro til Russland var «Grensen» av Erika Fatland. Den kan jeg anbefale så til de grader. Hun reiser langs Russlands grense.

– Kom den godt med på reisen til fotball-VM?

– Ja, det var mye om Russland, selv om det var mye om nabolandene også. Ellers har jeg avisene jeg abonnerer på, Aftenposten og Klassekampen, og tidsskrifter som Josimar.

– Fotballbladet Josimar?

– Ja, Josimar er veldig bra og det eneste som er kritisk og gravende innenfor det området. Jeg venter også på at Siggen, kona, skal blir ferdig med «80-tallet» av Ketil Bjørnstad.

– Leser du flere romaner eller blir det mest sakprosa?

– Jeg har lest de fleste bøkene til Jo Nesbø. I fotball-VM møtte jeg Martin Tyler, verdens desidert mest berømte fotballkommentator fra Sky Sports, som var der med australsk tv. Han var blitt helt fascinert av Nesbø-bøkene. Jeg kjenner Jo Nesbø også. Han var ganske god en gang.

– God i fotball?

– Ja. Ellers var jeg frankofil i sin tid. Jeg tok mellomfag i fransk, som var det første faget jeg tok. Jeg tror jeg har lest alt av Camus. Men jeg er ikke en som sitter med en bok overalt. Når jeg løser kryssord, dukker det opp forfattere jeg ikke har hørt om.

– Går det mye tid til kryssord?

– Jeg løser kryssordene til Rolf Hansen i Dagbladet, på onsdag og lørdag. En gang brukte han meg, i påsken. Da var stikkordet «Geografi» og svaret var «Fotballandslagstrenerfavorittbeskjeftigelse». Jeg er jo geografi-nerd og kan sitte lenge med atlaset, siden jeg er kartoman. Dette var da jeg var landslagstrener.

– I år kom en bok om kampen da Norge slo Brasil under din ledelse i VM for 20 år siden. Kjente du deg igjen i rekonstruksjonen?

– Ja, det er kommet flere bøker, både fra Lars Tjærnås og Marius Lien. Jeg blir nesten litt flau over skrytet, men kanskje jeg ikke var så verst? Det er utrolig at en sånn omkamp som de presterte å lage på Ullevål trakk 16.000-17.000 mennesker. En oldboys-kamp.

– Hva gjør du ellers, ser du mye fotball på tv?

– Svaret på det er ja.(Vilkår)