– Den lesingen er tidvis ... men vi kan jo ta det som er tidvis?

– Absolutt! Hva lå på nattbordet sist?

– Heh, kanadiske Bob Proctor, som skriver om veien til suksess, med et enkelt steg.

– Nattbordet må vite om dette steget.

– Det handler om fallgroper, uvaner i privatlivet som man kan ta med seg i yrkeslivet. Om å bli bevisst hva man vil.

– Antyder du her at ekstrem konfliktskyhet, manglende gjennomføringsevne og grøtete forestillinger om fremtiden er suboptimale trekk å ta med seg inn i yrkeslivet?

– Her er det kanskje noe overlapp. Så man kan kanskje noe litteratur om hvordan man kommer seg ut av det. I feriene har jeg mer avslappede lesevaner, men i hverdagen med mye jobb er det greit å få tips.

– Noe eksempel på ferielitteratur?

– Jeg leste nylig «Shantaram» av Gregory David Roberts. Jeg har vært i India, og kunne se for meg mange av scenene.

– Nattbordet håper du ikke kunne se for deg altfor mange av detaljene.

– Haha. Nei, mer luktene og landskapet. Og fortellingen bygger jo på forfatterens erfaringer, jeg har sans for bøker som har forankring i virkeligheten.

– Tidlig lesing?

– En del norsk. Anne Karin Elstad. Jeg hadde selv en opplevelse med skilsmisse, og der kommer det igjen, at jeg liker å lese ting som har en tilknytning til virkeligheten, og som jeg har et forhold til. Jeg har ikke tenkt på Elstad på 25 år, men det dukket opp når du spurte om det nå.

– Må jo spørre, har du lest Steven Kings «Shining»?

– Haha, jeg er blitt spurt om det ofte. Særlig i periodene der det ikke er andre på hotellet. Generelt er jeg ikke så opptatt av horror. Og jeg har aldri vært redd her, og tenkte jeg skulle la det være.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.