– Der ligger det en drøss med artikler, og en og annen skjønnlitterær bok.

– Handler artiklene om alt mulig, eller om mer eller mindre det samme?

– Det er mye om gründervirksomhet og økonomi. Og jeg har lest mye om Trump, men nå orker jeg ikke mer.

– Kom du til bunns.

– Det som jeg tror er viktig å forstå er hva det er som har drevet ham.

– Francis Fukuyama antyder i sin siste bok, «Identity» at mye av verdenshistoriens hendelser kan tolkes som menneskers behov for anerkjennelse.

– Her kan man nok snakke om en som har veldig behov for bekreftelse om at han er vellykket. Ellers leser jeg … her må jeg tenke lite grann, jeg har en bok med helt merkelige spørsmål, der det allikevel alltid følger helt logiske svar. Hvor høyt blir et ark hvis du bretter det femti ganger, da rekker det til månen, slike ting.

– Nattbordet blir for tiden ofte spurt av en fireåring «hva skjer hvis jorden faller ned». Der blir man svar skyldig.

– Ja, når du sier dette kom jeg på navnet! «Hva hvis?» og så «Seriøse vitenskapelige svar på absurde, hypotetiske spørsmål». Jeg har en tendens til å begynne på bøker i ferien og så lese litt i dem utover. Men det blir ikke så mye lesing, det må jeg innrømme, og så har jeg fire barn.

– Har det ført til enorme mengder med høytlesing, eller har du simpelthen outsourcet oppgaven til den eldste?

– Det skjer faktisk! Det er jo enormt hyggelig å se på. Jeg kunne nok lest mer for dem, det blir for det meste skolerelaterte ting. Men det er litt derfor jeg driver det jeg driver med, måter der vi gamifiserer ballspill og for eksempel trampolinebruk. For noen er det et problem å ta med jobben hjem, men for meg er det motsatt.

– Alle forsøkskaninene er tilgjengelige til enhver tid.

– Ja, feltstudier hjemme.

– Det er blitt en hel del litteratur om dette med barn og skjerm i det siste.

– Ja, er det ikke det? Jeg føler det slik, men det er vanskelig for meg å si. Det er litt som at når kona blir gravid synes man at man ser andre gravide på gaten hele tiden.

– Nattbordet registrerer at foreldre til åtteåringer ikke bare gir dem smarttelefon, men har avslappet holdning til apper med 13-årsgrense. Da melder neste spørsmål seg: Hvor mye tror du disse foreldrene vil begrense pornobruken til sine sønner når den tid kommer? Hmmm?

– Hah, akkurat de utfordringene har vi ikke møtt. Men vi har hatt veldig gode foreldremøter med avtaler om at aldersgrense er aldersgrense.

– Foreldre som er enige med hverandre. Virker helt usannsynlig.

– Det er jo alltid noe «vi bruker snapchat for å holde kontakt med resten av familien»-temaer, men da sier de andre til sine barn at «vel, de bruker det til sitt formål i familien, men vi bruker ikke det».

– Hva leste du som barn?

– Jeg var dårlig til å lese bøker, men «Beatles» var svær. «Bly» syntes jeg var tung, ikke å lese, men at det gikk så dårlig med gutta. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.