– Hva jeg har på nattbordet?

– Ja, vi pleier starte der. Får du lest noe om kvelden?

– Ja, men det er så kjedelige ting. Det er ikke så mye romaner der lenger, bare faglitteratur.

– Men hvis du leser om det samme fagområdet som du blogger om, finnes det nok en del der ute som mener dette er kjempespennende. Hva går det i nå?

– Nå leser jeg en av Gary Taubes.

– Det er han som har den om sukker?

– Nei, det er ikke den. Nå leser jeg «Good Calories, Bad Calories». Og så leser jeg Lierre Keith, «The Vegetarian Myth».

Lise Lystad leser blant annet «The Vegetarian Myth» av Lierre Keith.
Lise Lystad leser blant annet «The Vegetarian Myth» av Lierre Keith.

– Hun som gikk fra å være vegetarianer til å bli kjøttspisende? Aldri mer oppblåst mage, sier hun selv.

– Hun var veganer, faktisk. Så jeg leser mye om sånt. Og det blir mye linker fra Facebook, haha.

– Keith kommer fra knallhard, og her snakker vi virkelig knallhard, miljøaktivistbakgrunn. Så hun må jo få kostholdet til å henge sammen med miljøengasjementet. Forholder du deg også til denne problemstillingen?

– Ja, jeg får jo høre det. At det ikke ville vært bærekraftig om alle spiste slik jeg gjør. Men målet mitt er jo ikke å få alle til å gjøre det. Men det er en vanskelig problemstilling.

– Den som slutter å røyke blir etter kort tid slått av hvor mange sigaretter de gjenværende røykerne klarer å sette fyr på. Opplever du det slik i matbutikker? Er 80 prosent helt uaktuelt?

– Det er nok bare én prosent der som jeg kan ta med hjem.

– Du nevnte at du leste romaner før. Var det noe du sluttet med da du ble interessert i kosthold?

– Nei … jeg sluttet før det. Jeg leste en del kvinnelitteratur. Og favoritten var nok Gabriel García Márquez. Det var nok moren min som tipset meg om ham.

– Blir på en måte naturlig å spørre om du forholder deg til Jordan Peterson?

– Nei, han har jeg ikke hørt om.

– Kanadisk psykolog som primært er kjent for ikke-kostholdsrelaterte ting. Men han spiser kun kjøtt. Ikke så mange som er så ytterliggående.

– Men det gjør jeg også. Rart jeg ikke har fått med meg ham!

– Han fortalte nylig Erlend Loe at det gikk helt fint, han mener familien har en autoimmun sykdom med mye depresjon og leddproblemer, men med ren kjøttdiett går det greit. Skal jeg sette «blogger» som stillingsbeskrivelse på deg?

– Det kan du godt! «Regnskapskonsulent» høres så døllt ut. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Han har vunnet pris for dialektbruken. Men skjønner du hva Jonas Strand Gravli sier?
00:30
Publisert: