– Hva har du på nattbordet?

– Jeg har Iphonen min og en ledning. Jeg må innrømme jeg leser litt på telefonen både om kvelden og om morgenen.

Er det bøker i resten av huset?

– Det jeg har, er stort sett biografier og mediebøker. En gammel bok jeg har lest tre ganger er «Da døden kom til Orderud», om Orderud-saken. Her er også «En helt vanlig dag på jobben» av Håvard Melnæs om livet i Se og Hør. Jeg har en bok om strategien til Chess, biografien til Thorvald Stoltenberg og biografien om Haakon Lie av Hans Olav Lahlum.

– Lahlum intervjuet du vel også i verdens lengste intervju på VGTV. Har du lest krimbøkene hans?

– Jeg har lest alle bøkene til Hans Olav hist og her. Jeg liker at krimbøkene foregår i en annen tid enn 2018.

– Det ryktes også at du driver med trylling. Har du noen bøker for begynnere å anbefale der?

– De unge lærer på Youtube, men de virkelig store hemmelighetene finnes i bøker. Og i notater som ingen youtuber har funnet. Jeg pleier å si at å trylle er som å spille piano, man må først finne noen som spiller piano å lære av.

– Når ble du interessert i å trylle?

– Som mange unge gutter fikk jeg tryllesett til jul. Siden har jeg fått et og annet silketørkle til å forsvinne på fest. For seks år siden ble jeg far for første gang, og tok verdens lengste pappapermisjon. Da tok jeg tryllingen opp igjen, og det er blitt en seriøs hobby. Jeg driver mest med nærmagi med klokker og mynter og slikt.

– Leser barna bøker eller foretrekker de skjerm?

– «Bukkene Bruse på badeland» er en bok vi er blitt glad i. Jeg vil anbefale to-ern i den serien: «Bukkene Bruse vender tilbake». Da har ting utviklet seg, og trollet er kommet på gamlehjem. Alt er ikke som det en gang var.

– Det er ingen dårlig beskrivelse av et gamlehjem heller?

– Det er morsomt for både store og små. Barna mine konsumerer også mye underholdning digitalt.

– Hva med Dagbladets historie, er det noe du skal lese deg opp på nå som du står foran et jobb-bytte fra VG til Aller Media?

– Jeg vet at Alexandra Beverfjord, ansvarlig redaktør og administrerende redaktør i Dagbladet, leser avisens historie for andre gang nå. Så kanskje jeg bør i gang med den første.(Vilkår)

Meretes utvalgte: Amerikas beste zinfandel
En delikat zinfandel høres ut som en av vinverdenes største motsigelser. Men den finnes, tro meg. Og den er ypperlig til grillmaten.
01:13
Publisert: