– Du har overtatt jobben etter Eva Sannum, som nylig var i denne spalten. Der var det mye interessant lesestoff.

– Jeg er ikke like bra. Men det ligger nå i hvert fall bøker på nattbordet. Akkurat nå leser jeg Jonas Jonas Hassan Khemiris «Alt jeg ikke husker», som jeg er kommet halvveis i. Han har et morsomt fortellergrep, der leseren må nøste opp i fortellingen om en ulykke, fortalt fra mange forskjellige vinkler av forskjellige folk, og ikke lagt opp i noen åpenbar planlagt rekkefølge. Jeg liker slike bøker, der jeg ikke helt vet hvor de tar meg.

– Hva fikk deg til å begynne på denne?

– Det lå tre eksemplarer fremme på biblioteket på jobben, så jeg tenkte «hvorfor ikke»? Det er kanskje et ad-syndrom, men jeg leser ganske sakte, sovner fort etter en side. For meg er to uker på en bok raskt, jeg skjønner meg ikke på dem som leser en bok på en dag. Dette gjør at jeg ofte henger etter, den mest aktuelle boken jeg har lest i det siste er nok «Arv og miljø» av Vigdis Hjorth. Jeg har tenkt å lese «Tante Ulrikkes vei», men med mitt tempo blir vel det om fire år.

– Noe krim?

– Ja, jeg tenkte til slutt om Jo Nesbø at «jeg får vel prøve, da?» Jeg holder på med «Marekorset», her er jeg heller ikke så aktuell, dette er vel bare fjerde i rekka.

– Tidlig lesing?

– Frithjof E. Byes trilogi fra vassdragene ved Halden på 1600-1700-tallet. Det er snart 20 år siden jeg leste dem, jeg har tenkt det kunne vært fint å en gang lese dem igjen. Romaner i historisk riktig kontekst har alltid tiltrukket meg. Jeg liker Carl-Johan Vallgren, men nå begynner det å bli en stund siden han kom med noe.

– Der har du en som skriver veldig forskjellig fra gang til gang.

– Ja! Han danser med sjangerne. På nattbordet på hytta har jeg Murakamis «Kafka on the Shore». Kanskje fordi jeg leser så sakte så sitter i hvert fall handlingen, så jeg kan plukke den opp hver gang jeg er der.

– Ser dine barn deg lese?

– Det gjør de, særlig på hytta. I hverdagene ikke så mye. Man kan si at man ikke finner tid, men folk får jo allikevel ofte tid til å se på noe, så det handler om prioriteringer. Jeg føler jeg sover bedre etter å ha lest papir, det har vel noe med strålingen fra skjerm å gjøre. Jeg hører ellers også en del på lydbok, sist Murakamis «IQ84». Men der konkurrerer også podkastene, da.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.