– Øverst ligger faktisk boken til Michelle Obama, men den har jeg ikke begynt på ennå, så jeg kan ikke uttale meg om den.

– Ville du vært republikaner eller demokrat?

– Haha, jeg ville vært langt fra republikaner, i hvert fall. Jeg har også en bok i serien «De syv søstre» av Lucinda Riley.

– Under hvilke omstendigheter får du lest?
– Jeg prøver å få lest hver dag! Og nå skal jeg snart til Afrika, og når jeg drar dit, pleier jeg ta med meg noe Afrika-relatert. Jeg har lest alt av Wilbur Smith, så nå leser jeg Tony Parks.

– Hvilke land skal du reise til?

– Sør-Afrika, Namibia og Zimbabwe. Jeg kommer ikke på noen forfattere fra Namibia, der har jeg ellers ikke vært før. Men Zimbabwe hadde jo nobelprisvinneren Doris Lessing, hun har jeg lest. Og nå skal jeg ikke til Botswana denne gang, men jeg har likt «The No. 1 Ladies' Detective Agency» av Alexander McCall Smith.

– Hva synes du om filmatiseringene? For den som ikke har vært i Botswana, virker det som om filmskaperne bare har gått ut fra at alt er omtrent som i Amerika.

– Jeg har likt filmatiseringene også!

– Har du fått med deg Erlend Loes siste, «Dyrene i Afrika»?

– Nei?

– Om en vennegjeng som blir så grepet av miljøproblemene at de finner en veldig … oppsiktsvekkende måte å aksjonere på. Kanskje noe til flyturen?

– Det skal jeg notere meg!

– Den er ganske drøy, altså. Bare så det ikke blir noen misforståelser her. Hang du mye på biblioteket som barn?

– Ja. Der jeg bodde var biblioteket et gammelt uthus! Jeg husker godt lukten. De første bøkene som virkelig grep meg var nok Frøken Detektivserien. Og så leste jeg «Sagaen om Isfolket» i veldig ung alder. Så ung at jeg tror det var bra bibliotekaren ikke kjente til detaljene i fortellingene så godt.

– Noen bok du har prøvd å lese, men ikke maktet å fullføre?
– Det hender jeg leser bøker som ikke fenger. Men det er en som heter «The Shack» av William P. Young der jeg først tenkte «nei, dette orker jeg ikke, det er så brutalt». Men så presset jeg meg til å lese litt til. Og det er blitt en av bøkene som har betydd mest for meg.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.