– Gratulerer med åpning av ny butikk. Litt som bryllup og konfirmasjon samtidig?

– Det kan jeg jo ikke si høyt, at det var som å gifte meg igjen, men takk!

– Men hva har du på nattbordet?

– Åh, er det den spalten, ja. Det skjønte jeg først ikke.

– Nattbordet kommer som en tyv om natten.

– Det er nå jeg skulle fremstilt meg som veldig interessant, men det er jeg ikke! Akkurat nå holder jeg på med Jo Nesbøs «Snømannen», jeg henger etter alle andre. Og så har jeg nylig lest Petter Stordalens bok for fjerde gang.

– «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet», som er en bra tittel. Nattbordet følger opp og spør alle lesere om å fortelle hva hemmeligheten er: Kom igjen, da! Fortell!

– Det jeg merket meg mest er hvordan tilnærmingen man har kan utgjøre utfallet. Mange ganger kan man tenke at utfallet er tilfeldig, men hvordan man går frem kan avgjøre hvordan det ender. Det er et ganske bra triks. Og han har en deilig og positiv tilnærming. Ja, man driver business, men man kan også gå tilfreds fra forhandlingsbordet uten at den andre sitter igjen med følelsen av å ha tapt.

– Tilbake til krim: Kan det noen gang bli for drøyt, eller har du mage til det meste?

– Hehe, jeg har sterk mage.

– Første voksenbok?

– Det er artig at du spør om. Jeg har ikke tenkt på den på kjempelenge. Den handlet om en som var i et forhold der det var psykisk terror. Da ble jeg faktisk skremt, da. Jeg var vel fjorten.

– «Men tankene mine får du aldri», kanskje?

– Ja, det var det nok. Norsk forfatter. Det var mer enn en bok, kan du si.

– Har du lest DN-kollega Jorun Sofie Fallmo Aartuns Moods-bok «Avkledd»?

– Ja, den var pensum. Det er mange gode historier som ligger bak. Nå skal vi lage nye.

– Hva skal du lese fremover?

– En bok om personlighetstyper på arbeidsplassen min. Kollegaen min leser den nå. Den har tittelen «Omgitt av idioter». Jeg trodde først det var tull, her har vi den koselige lille familien, og så vil han jeg skal lese den! I et stort selskap tror jeg man kan flyte rundt uten å ta for mye hensyn til personlighetstyper, men i et lite firma er det fint å ha ord på hvem vi er og hva vi trenger når vi skal ansette en ny.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Kjempeviktig at bærekraft også blir lønnsomt, sier Jenny Skavlan, som skal være med og kåre 30 ledestjerner under 30 år
Vet du om noen som dytter Norge i bærekraftig retning? Tips oss på d2.no/ledestjerner
01:41
Publisert: