– Det går i lite annet enn elektroniske oppdateringer og aviser.

– Dette er ofte et bedre utgangspunkt for spalten enn mange intervjuobjekter tror. Er det virkelig alltid slik som dette?

– Ja, jeg har alltid vært interessert i dagsaktuelle ting. Så jeg er nok ikke så spennende når det gjelder bøker.

– Har det vært slik helt fra barndommen av?

– Ja, det gikk i aviser da også. Og vitenskapelige ting, om natur og jakt, jeg er jaktinteressert. Og jeg er utdannet sivilingeniør, så jeg er interessert i tekniske ting.

– Det er flere måter å være jaktinteressert på. Man kan leve seg inn i Helge Ingstads «Pelsjegerliv», eller kan man primært la seg fenge av våpenkataloger.

– Jeg har nok alltid vært mest interessert i den dagligdagse, ordinære matauken. I den grad man kan definere det som matauk i dag. Dette med å høste av naturen, og særlig storviltjakt.

– Det du leser i fagsammenheng, er det noe av det som kan leses av legfolk?

– Jeg har ingen spesielle preferanser. Det blir jo slik at når man leser lite bøker, har man heller ikke så mye å anbefale. Men jeg har jo vært borti for eksempel serien til Jan Guillou om Tempelridderne. Men mye av den type litteratur blir jo også filmatisert. Så her traff du kanskje litt dårlig. Jeg klarer meg fint i hverdagen uten bok på nattbordet, bare med mobilen.

– Nattbordet har hørt om slike! Heldigvis er ikke dette en konkurranse. Hva om du fikk en pistol mot tinningen og måtte lese. Noen bok du ville valgt da?

– Fra humor til krim, det er slikt jeg liker å lese. Men har man først en pistol mot tinningen, er det kanskje mest nærliggende å tenke krim.

– Tv-serier er den nye litteraturen, hevder noen. Får du sett noe slikt?

– Jeg skjønner jo i lunsjen på jobben at dette er store greier. Også der er jeg mest interessert i natur. Jeg har vel sett litt søppel-tv, og så «slow-tv» med Lars Monsen, for eksempel. Med fem barn som man skal ut og farte med, blir det ikke så mye tid igjen.

– Lars Monsen, der har vi et forfatternavn. Har noen av barna blitt interessert i ham?

– En av dem er veldig interessert, leser jaktblader og slikt. Men på reiser blir det fort til at de tar frem pc og mobil. Men det er klart, ligger man mange timer i fluktstol i sola, er det lettere å få lest en bok.

– På post byr anledningen seg kanskje ikke fullt så mye.

– Nei, om det er sol eller regn har jeg ikke hatt behov for det på hjortepost. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.