– Hva har du på nattbordet?

– «In Praise of Love» av Alain Badiou. Jeg leser sjelden filosofi, men dette er en samtale om kjærligheten som handler om at man får blikket til to. At man ikke bare blir én enhet, men ser verden som to personer.

– Hva annet pleier du å lese?

– Jeg har alltid en stabel med bøker her. Den forrige jeg leste var «Sapiens» av Yuval Noah Harari. Det var interessant å lese om hele bakteppet med landbruket: At hveten domestiserte mennesket istedenfor omvendt. Ellers har jeg tegneserien «Corto Maltese – balladen om det salte hav» som er kommet i norsk versjon.

– Leser du kokebøker?

– Tja, jeg ser i kokebøker, og så finnes det gode oppslagsverk som for eksempel «Modernist Cuisine». Jeg er vel så opptatt av annen litteratur og film.

– Er det romaner i bunken?

– Jeg ble nylig ferdig med «Jeg nekter» av Per Petterson, og den var overveldende bra. Han turnerer språket på en mesterlig måte. Jeg likte den bedre enn «Ut og stjæle hester». Jeg leste den da jeg jobbet i filmbransjen, fordi den lenge har vært forsøkt filmatisert. Nå skal «Ut og stjæle hester» endelig bli film av min gamle mentor Hans Petter Moland. Jeg har en tidligere bok av Per Petterson her nå, som heter «Aske i munnen, sand i skoene».

– Er det noen bøker du gjerne ville sett filmatisert?

– Da burde man helst ta en litt dårlig bok og gjøre noe nytt med den, men det er det vanskelig å få noen til å investere i. Det er ikke gitt at spillefilm er det riktige formatet for en roman. En novelle er kanskje bedre egnet. Den ganske kortfattede «The Road» av Cormac McCarthy er en av de beste bøkene jeg har lest. Filmen er sikkert også bra, men jeg klarer ikke se den fordi jeg ikke vil ødelegge bildet jeg har av faren og sønnen. «The Sheltering Sky» er en ok film, men der har man samtidig radbrukket Paul Bowles´ roman.

– Har du selv noen forbilder som matskribent?

– Ja, som formidler har jeg alltid hatt sans for Anthony Bourdain (1956-2018). Det er et paradoks med folk som gir mye og har høyt humør, samtidig som de har en mørk side. Det la han aldri skjul på.(Vilkår)