– Jeg er fast leser av DN, men når det gjelder spalten din er jeg nok ganske kjedelig.
– Nordmenn er nå så ydmyke.
– Jeg har ikke bok på nattbordet akkurat nå, men jeg har nylig lest en jeg fikk til jul. Det er biografien til Petter Northug.
– Hva tar du med deg derfra?
– Han er jo en vinnerskalle av dimensjoner. Villig til å gjøre alt for å få det til. Virkelig dedikasjon.
– Skulle du vært mer som ham.
– Hah. På enkelte ting, kanskje? Han viser jo at setter man seg et mål, så er det mulig. Men han fikk jo også motbakker etter at han ble god.
– Det er kom en biografi om Oddvar Brå omtrent samtidig. Det ville vært interessant å lese de to og sammenlignet dem.
– Det er nok helt sikkert både noen likheter og forskjeller!
– Synes du selv at Northugbiografien glir inn i et mønster i din lesing?
– Med travel jobb og to små barn blir det lite lesing, men ja, jeg liker biografier. Og så er jeg sportsinteressert, særlig fotball.
– Hvilket lag?
– Manchester United, men fra 90-tallet. Ikke på grunn av Ole Gunnar Solskjær, altså.
– Ikke primært en medgangssupporter, altså.
– Nei, det vil jeg helst ikke ha på meg! Jeg har ellers begynt å høre på podkaster, det er bra at DN har startet opp økonomipodcasten igjen, og så lytter jeg gjerne til TV 2s «B-laget». Men med to minutter til jobb hver dag tar det lang tid å få hørt halvannen times program.
– Får du lest for de små? Og har du planer for deres litterære løp?
– Ja, for den minste går det i pekebøker. Men den eldste på tre og et halvt er veldig interessert, og har begynt å lære seg bokstavene. De er flinke med å introdusere ting i barnehagen, synes jeg. Men det blir nok noe Hakkebakkeskogen og Karius og Baktus, tenker jeg.
– Enda så sykt irriterende den stemmen til Klatremus er, så kan man overleve utrolig mye Hakkebakkeskogen.
– Haha, jeg har opplevd det samme. Voksne er vel ofte mer interessert i å skifte ut hva man hører på enn barn.
– Kommer vi på noen ŠKODA-referanser i litteraturen?
– Der er jeg på tynn is, gitt. Det er jo Tsjekkias største bedrift, men om det har gitt seg utslag i litteraturen kan jeg ikke si.
– «Robot» er faktisk lånord fra tsjekkisk, fra Karel Čapeks skuespill «R.U.R.». Kjenner du forresten til det tsjekkiske bilmerket Velorex?
– Nei, det gjør jeg ikke!
– Trehjuling med «karosseri» av spanter og lerret. Vanlig syn i Tsjekkia frem til 1980-tallet. Kanskje ikke så trafikksikker at det gjorde noe. Og med totaktsmotor ikke noe miljøfyrtårn. Men kul av utseende! Blir dere sinte om man ikke får til s-en i Škoda?

– Vel, i vår egen kommunikasjon er vi det. Hold ned alt-tasten og så 0138.

I en tidligere versjon av denne saken var Thomas Meiner sitert på at han gjerne lyttet til VGs «B-gjengen». Det korrekte er at han gjerne lytter til TV 2-podkasten «B-laget».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.