– Der har jeg noen blader, og en bok.

– Vi kan ta bladene først.

– Flynytt og noen amerikanske flyblader. Og Harvard Business Review. Så litt underholdning og litt fag, altså.

– Man må spørre, flyr du selv?

– Ja, jeg har fløyet i omtrent fire år nå.

«Live Alone and Like It – The Classic Guide for the Single Woman» fra 1936 av Vogue-redaktøren Marjorie Hills.
«Live Alone and Like It – The Classic Guide for the Single Woman» fra 1936 av Vogue-redaktøren Marjorie Hills.

– Vet du hvordan man finner ut om det er en pilot på festen man er på?

– Nei?

– Han kommer til å fortelle deg om det.

– Haha. Jeg kjenner meg igjen. Men til vårt forsvar er folk ofte interessert i å høre om det.

– Merk hvor raskt Nattbordet spurte! Hvilken bok ligger på nattbordet?

– Det er en bok jeg kom over på et loppemarked, «Live Alone and Like It – The Classic Guide for the Single Woman» fra 1936 av Vogue-redaktøren Marjorie Hills. Det er så gøy å lese bøker som er skrevet i sin tid. En ting er å skrive nå om hvordan det var på, si, 1960-tallet, men det er noe helt annet å lese det som ble skrevet da. Hun har eget kapittel om hva man skal ha i barskapet, «A woman and her liquor», og hvordan man skal forholde seg til beilere. Moralen er at det går an å leve livet til det fulle uten mann.

– Forskjellen på tilbakeblikk og kildemateriale er alltid interessant! I fjernsynsserien «Lykkeland» går Stavangerfolk på 60-tallet rundt og tar på hverandre hele tiden. Men kanskje ville en fremstilling av den tidens fysiske grenser endt opp med å virke usannsynlig for dagens seere. Henter du ofte bøker fra loppemarkeder?

– Ja, det blir nok to, tre ganger i året. Ellers leser jeg mye biografier. Det kan handle om hva som helst, nylig leste jeg en om en av flypionerene på 1920-tallet, som var den som fløy raskest til Australia i 1926.

– Tidlig lesing?

– Jeg har jo lest spalten din, og har vel lest mye av det samme som andre. Jeg var med i en Disney-bokklubb, med utgivelser som «Ulvehunden». Den første voksenboken min … dette er så flaut, altså. For det er også flyrelatert, «30 sekunder over Tokyo», om det første angrepet på det japanske fastlandet etter Pearl Harbor.

– Har du noen forestilling om hva som blir neste bok?

– Vi jobber jo med en dramatisering av «Wisting», og jeg har ikke lest bøkene til Jørn Lier Horst. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.