– Det ligger ingen bøker der nå.

– Nattbordet har paranormale evner og foreslår: Masse sakspapirer!

– Det er mange saker som skal opp til behandling i høst, ja. Men når jeg har hatt bøker, har det typisk vært krim som Jo Nesbø og Dan Brown. Jeg har ennå ikke fått lest «Kniv». Jeg hadde planlagt å gjøre det i ferien, men så ble det en ferie med mye kjøring.

– Da kunne kanskje lydbok vært løsningen, gitt at eventuelle passasjerer har et tilstrekkelig herdet sinn?

– Jeg har vurdert lydbok. Jeg hører ikke på podkasts og det passer ikke alltid å presse en bok ned i bagen.

– Mange som liker Nesbø, eller Staalesen eller Horst, fremhever forfatternes lokale tilknytning, deres beskrivelser av steder leserne kjenner. Finnes det noen krimforfatter med samme rolle i fylket du representerer, Møre og Romsdal? Eller er folk for lovlydige.

– Heh. Det er nok ikke slik at det ikke er kriminelle. Og Jo Nesbø er jo faktisk fra Romsdal.

– Det er jo sant. Er det noen bok som har ført deg dit du er?

– Når du sier det … Jeg var tidlig interessert i politikk, og særlig utenrikspolitikk. Du skjønner at du har med en nerd å gjøre, den første voksenboken jeg leste var Jan Egelands «Det nytter». Jeg pløyde meg også gjennom Jonas Gahr Støres bok om tiden som utenriksminister, der han tar for seg forhandlingene med FARC-geriljaen i Colombia. Det er ingen tvil om at Norges relative stormaktsrolle i fredsforhandlinger og diplomati engasjerte, men det var lokalpolitikken som var starten for meg. For oss fra bygda er det gjerne slik at vi går rett inn i «voksen-Høyre», jeg ble satt i formannskapet da jeg var 18.

– Har dere en felles identitet, dere som har gått den veien?

– Unge Høyre er en ekstremt god skole, de som har vært aktive der har mer trening i debatt og ideologi, mens vi fra bygda kanskje er mer pragmatiske.

– Bøker å lese fremover?

– Jeg har to i hylla på kontoret. Sten Inge Jørgensens «Vi som elsket Europa» og «EU-kontrollen – Jakten på det egentlige Europa» av Alf Ole Ask og Dag Yngland.

– Da mangler du bare Simen Ekerns «Folket, det er meg» om europeisk populisme for å få et europeisk hattrick!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.