Det er lov å gi bort gavene også, selv om vi vet at det gjør vondt. Hvis du gir bort noen av de harde pakkene her, blir du hvert fall husket når neste års julegaver skal deles ut:

1.iPod nano
Kulere MP3-spiller finnes ikke. Siste generasjon Nano fra Apple har en liten pekeskjerm, FM-radio, knallbra lyd og leveres i spreke farger. Dessuten kan den brukes som armbåndsur, man får sågar kjøpt armbånd* i samme farger som nano. Den perfekte gaven til unge håpefulle, og treningsnarkomane med. For nano har mottaker for Nike+ sensor, slik at man kan holde øye med treningsprogrammet. Finnes i 8 og 16 GB kapasitet. Fra 1.250 kroner.

Du kan lese vår test av iPod Nano her.

 

2. Philips Prestigo SRT8215 fjernkontroll
Her er en elegant løsning for alle som er lei av å ha flere fjernkontroller. Med denne programmerbare fjernkontrollen fra Philips, kan du styre opp til 15 ulike produkter fra en og samme fjernkontroll. Den har pekeskjerm i farger, kombinert med alle de mest brukte knappene en vanlig fjernkontroll har, slik at man enkelt kan styre ulike produkter fra godstolen, uten å måtte klikke mange ganger gjennom menyer først. Oppsettet gjøres på en PC eller Mac, og man kan legge inn actions, hvor fjernkontrollen for eksempel slår på produktene, velger innganger og starter avspillingen, bare man trykker på film-symbolet på skjermen. Fra 900 kroner.

 

3. Griffin MyPhones: Hodetelefoner for barn
Å skåne barnet for hørselskader er ingen grunn til at ikke også minstemann skal få god lyd under juletreet! MyPhones fra Griffin er med sine avstemte 30 mm elementer utformet og konstruert for å gi barnet best mulig lyd, uansett lydnivå. Disse på-øret-telefonene har en innebygd krets som overvåker lydnivået, og til enhver tid begrenser dette til maksimalt 85 desibel. Dette er det høyeste lydnivået som anbefales av audiografer. Velg mellom flere medfølgende dekorasjoner til koppene, eller la barnet fargelegge sine egne. Pris: ca 350 kr.

 

4. LG W2363 3D-spillskjerm
Her er en julepresang som bør få spillentusiastenes tenner til å løpe i vann. LG W2363 er en 23 tommers PC-monitor med mulighet til å vise 3D-bilder om PC-en din støtter dette. Med 120Hz skjermfrekvens og rekordlav input lag (forsinkelse) er dette en perfekt skjerm for de mest krevende online-spillene , hvor lavest mulig reaksjonstid er alfa og omega. LG W2363 har også to HDMI-innganger (1.3) for tilkobling av Blu-ray spiller eller TV-mottaker om ønskelig. Pris: Kr 2.990.

 

5. For Nintendo-entusiasten
I forbindelse med Super Marios 25-års jubileum, lanserer Nintendo to knallrøde special edition versjoner av Nintendo WII og Nintendo Dsi XL. I Dsi pakken medfølger det populære spillet new Super Mario Bros. Og Dr. K: Brain training Arts Edition. WII pakken er spekket med New Super Mario, Donkey Kong, samt to andre av WII's mest populære spill. I tillegg medfølger både en remote, en nunchuck og resten av standardutstyret. Om du bare ønsker spillene lanseres også en special edition samling av 4 klassiske spill, samt en samlebok og en musikkcd. Nintendo WII koster fra 1.900 kroner. DSi XL fra 1.800 kroner og Super Mario All Stars fra 279 kroner.

 

6. For Xbox-entusiasten
I midten av November lanserte Microsoft sitt svar på bevegelsessensorer og kontrollfrihet. Kinect skiller seg ut fra de andre konsollene på markedet ved at du ikke har noen som helst håndkontroll, men styrer heller alt via kroppens bevegelser som fanges opp av Kinect sensoren. Samtidig med lanseringen kom også fem spill, og spillkalenderen avslører at det er mange fler i vente. En konsoll som nå treffer folk og grupper i alle aldere og med stor variasjon. I forbindelse med Kinect lanseringen, utgis det også en egen pakke med Kinect og den nye Xbox Slim versjonen. Kinect koster fra 1.295 kroner, i pakke med konsoll er prisen 2.795 kroner.

Du kan lese vår test av Kinect her.

 

7. For Playstation-entusiasten
Playstation Move har vært på manges lepper de siste månedene, og har du enda ikke prøvd dette eller har ditt eget eksemplar, er det på tide. Med et sterke spilltitler fra både nye og gamle spill i oppdatert versjon, er det mye å bryne seg på for de aller fleste med dette tilleggsutstyret. Fra presisjonsspill hvor det krever lynraske reaksjoner og en stø hånd, til leking med ditt nye virtuelle kjæledyr. Har du allerede en PS3 trenger du bare en startpakke for å komme i gang med moroa, men du får også kjøpt konsollen med moveedition i en spesiell pakke. Move Startpakken koster fra 495,- kroner, mens en Playstation 3 320GB Move Pack ligger rundt 2.995 kroner.

Du kan lese vår test av Move her og en test av spill som får i gang blodomløpet her.

 

8. For den på farten
At den nye fjerdegenerasjonen iPod Touch er et rent underholdningsmedie med utallig funksjoner er ingen hemmelighet. At den også er en fullverdig spillemaskin er det heller ingen tvil om! Med den nye skjermen på hele 960 x 640 piksler, gir det oss grafikkopplevelser og en følsomhet en kosoll burde ha. Spillene er også mange og kjøpes, eller lastes ned gratis, fra applestore, og alle kan finne noe som passer sin interesse og genre enten man liker lette puzzles eller tyngre spill FPS-spill. Kontrollene befinner seg enten på skjermen, eller styres av dine bevegelser som flipper og vrir på iPod'en. Den fåes kjøpt med 8, 32 eller 64 GB minne. Priser fra 1.900 kroner.

Du kan lese vår test av iPod Touch her.

 

9. Alien Anthology (Blu-ray)
Samtlige av de fire filmene om monstrene som (bokstavlig talt) spiser deg opp fra innsiden, i nyrestauret lyd- og billedkvalitet. Et must i enhver filmsamling, spesielt får du se Aliens i en billedkvalitet som aldri tidligere – og det hele toppes med 60 timer bonusmateriell! Pris 479 kroner.

 

10. Stieg Larssons Millenium Trilogy (Blu-ray)
Om du ennå ikke har kjøpt de tre filmene om Lisbeth Salander og hennes personlige vendetta, så får du nå alle filmene samlet i en flott boks, med en egen dics proppet av bonusmateriell. Filmene er alle i forlenget versjon – perfekt for romjulen! Pris 399 kroner.

 

11. Toshiba Camileo BW10: Vann- og snøtett videokamera
Dette kompakte og superenkle videokameraet fra Toshiba er spesielt designet for sport, action og undervannsbruk. Ta det trygt med deg i skibakken, på fjellturen, inn i snøhulen – eller du kan til og med isbade med det!

Kameraet filmer i full 1920 x 1080p oppløsning og har digital bildestabilisering for håndholdt filming under turbulente forhold. En rask to-knappers funksjon gjør det raskt å svitsje mellom videoopptak og 5MP stillbilder, og ansiktsgjenkjenning forbedre eksponering og farger for opptil tolv ansikter i ett enkelt bilde. Maksimal ISO-hastighet på 1600 skal gjøre at BW10 kan brukes i mer utfordrende lysforhold, men forvent da en del bildestøy. Pris ca 1500 kroner.

 

12. Wearable ROCK: T-skjorte med spillbar gitar!
Dette er den definitive t-skjorta for musikknerden! En t-skjorte med ikke bare bilde av en elektrisk gitar, men som faktisk kan spilles på! ”Gitarstrengene” er berøringsfølsomme, og gitaren har forhåndsinnspilte og finstemte akkorder. Trykk et sted på gitarhalsen med venstrehånda, og slå an med høyre. Lyden kommer ut fra en liten, nett Marshall-kopi av en gitarforsterker fastmontert til skjorta. Men dessverre - t-skjorta finnes ikke for venstrehendte gitarister. Pris ca 180 kroner.

 

13. Philips O’Neill The Stretch hodetelefoner - Tåler en trøkk
Philips har gått sammen med surfe- og snowboardspesialisten O’Neill for å lage et sett ekstra tøffe hodetelefoner, beregnet på å tåle hardhendt bruk i skibakkene. Hodetelefonene “The Stretch” er utviklet i samarbeid med snowboardkjøreren Jeremy Jones, og har en fleksibel, supersterk bøyle med hodebånd i nylon. 40mm høyttalerelementer gir en tøff og kraftfull lyd, og ledningen har tekstiltrekk for å unngå kabelkrøll. The Stretch kommer i 2 utgaver med enten hvit/grå eller svart/lilla farge. Pris 899 kroner.

 

14. Canon IXUS 300 HS kompaktkamera
De minste kameraene er sjelden de beste. Ixus 300 HS er unntaket. Kameraet er knøttlite, men har både bildekvalitet og betjening i toppklassen. Sylskarp optikk med 3,8 x zoom fra 28mm vidvinkel, super lysstyrke (f2,0 på vidvinkel) og HD-video er akkurat hva markedet vil ha. Vi også. Og kameraet har kjapp skuddtakt, bra batterikapasitet og velger man den sorte utgaven, får man matt pulverlakkert overflate som gir et tryggere grep om det lille, men potente kameraet. Pris cirka 2.500 kroner.

Lyd & Bildes test av Ixus 300 HS finner du her.

 

15. Kymera Magic Wand: En tryllestav som styrer TV-en!
Hvis både du og ditt avkom er hekta på en viss, filmatisert, gutteaktig trollmann, kan dette være årets julegave: en tryllestav som faktisk fungerer! Nærmere bestemt som en universal fjernkontroll. Den kan programmeres fra dine eksisterende fjernkontroller, til for eksempel TV, Blu-ray-spiller, dekoderboks, fjernstyrte markiser og lamper, osv. Programmer den til bevegelser du bestemmer helt selv. På TV-en kan du for eksempel snurre staven opp eller ned for å heve eller senke lydnivået. Et vift til siden for å skifte kanal, eller et kast mot skjermen for å sette TV-en i stillemodus. Magic Wand, som er tilgjengelig gjennom flere norske nettbutikker, kopierer IR-signalet fra din originalfjernkontroll. Forvandle hjemmet til Galtvort! Pris ca 600 kroner.

 

16. Trådløst minnekort
Nå finnes de lekre Eye-Fi minnekortene endelig til salgs. Den enkleste varianten kobler seg opp mot ditt trådløse nettverk og laster opp bildene på minnekortet til ulike fototjenester på nettet eller til en pc i nettverket ditt. Geo-modellen kan i tillegg legge til posisjonen hvor bildet er tatt. Explorer-modellen kan også benytte seg av åpne trådløse nett mens du er ute og reiser, mens Pro-modellen i tillegg kan håndtere RAW-filer og koble seg direkte til en pc uten et trådløst nettverk i huset (ad-hoc). Prisene går fra 650 til 1.300 kroner.

 

17. Alle filmer i én boks
I julefierien er det gode muligheter for å sitte i sofaen og se film. Med en mediespiller slipper du gløggsøl på dvd-skivene, i stedet har man musikk, film og bilder lagret på en harddisk. Med et enkelt tastetrykk får man opp hele mediebiblioteket på tv-skjermen og kan velge hva man vil se på eller lytte til. Den vanlige PlayON!HD ble kåret til Beste Kjøp i vår test, og Mini-modellen er enda billigere ettersom den ikke har innebygget harddisk. I stedet bruker man en minnepinne, nettverksdisk eller tilkoblet pc. Pris for Mini-utgaven er 900 kroner.

 

18. Enklere tv-titting
Selv om stuebordet er fullt av fjernkontroller finner man aldri den man trenger, og når man finner den klarer man ikke huske hvilken inngang man skal velge på forsterkeren. Høres dette kjent ut? Forenkle livet med en multifjernkontroll i stedet. Ikke nok med at den kan styre alle enhetene i hjemmeanlegget, men den kan gjøre det enkelt også. Harmony kan programmeres med hurtigtaster for å lytte til cd eller se på tv og velger så rett innstilling på alle komponenter. Nå som det også er kommet rimeligere modeller er det ikke lenger noen grunn til å tvile. Priser fra 349 kroner til 3.399 kroner.

 

19. Julefilmer i storformat
Skal du feire jul hos mormor som bare har en 20-tommers tv? Da ønsker man seg en projektor, men de er jo store og dyre. Eller? Samsungs ultrakompakte projektor kan man nesten putte i lommen og den veier ikke mer enn en mobiltelefon. Filmene kan man vise fra en minnepinne, mobilen, en pc eller et minnekort. Batteriet klarer en hel film uten lading. Lysstyrken er ikke akkurat den beste, men hvilken rolle spiller det når man kan imponere hele slekten? Pris ca. 2.700 kroner.

 

20. Fyll opp iPoden
Det er vanskelig å kjøpe musikk til andre om de ikke har ønsket seg et spesifikt album. Har mottakeren en iPod eller iPhone finnes det en enklere løsning. Kjøp et gavekort for iTunes. Det er bare å taste inn koden på baksiden av kortet og så fylles kontoen med et beløp. Man kan kjøpe både musikk og apps for pengene. Får man ikke tak i fysiske kort, kan man også kjøpe et virtuelt gavekort som man kan skrive ut selv eller sende på e-post. Priser fra 100 til 400 kroner.

 

Lille julaften: Sonos Zoneplayer S5+BR100 bundle - musikk overalt
Sonos er markedsledende på trådløse musikkanlegg, og nå kan du også lytte til musikktjenesten Spotify over Sonos-anlegget ditt, i tillegg tusenvis av radiostasjoner og musikkfiler. Med sine innebygde høyttalere er Zoneplayer S5 et frittstående musikkanlegg som kan plasseres hvor som helst. Ved å koble nettverksadaperet BR100 til nettverket ditt kan du streame musikk trådløst til opptil 32 Sonos-enheter rundt om i huset. Musikkavspillingen styrer du enkelt via en iPhone eller iPod Touch med Sonos’ egen Controller-app. Pris 3.998 kroner.

 

Julaften: Philips Saeco Xelsis high-end espressomaskin
Hva gir du til playboyen som har ”alt”? Hvorfor ikke diske opp med en av markedets feteste espressomaskiner. Med sin innebygde digitale fingeravtrykk-skanner kan den avanserte toppmodellen fra Philips lagre favorittkaffen for opptil 6 brukere. Maskinen tilbereder kaffen akkurat slik du vil ha den, og serverer macchiato, cappuccino eller café latte i løpet av sekunder. Nei - den har ikke innebygd MP3-spiller eller radio, men Xelsis må vel være det perfekte gaven til den som setter like stor pris på god kaffe som på god lyd. Pris 17.999 kroner.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.