– Vi har inngitt fristavbrytende anke. Han fastholder at han ikke er skyldig og ønsker en ny vurdering i retten, opplyser advokat John Christian Elden til NA24.

Gruben ble dømt for hvitvasking av 24 millioner kroner. Oslo tingrett la seg nesten to år under aktors påstand og konkluderte med at tre og et halvt års fengsel var en passende straff.

Gruben ble pågrepet av Økokrim i 2010 rett etter at han hadde vekslet 30.000 euro på Oslo sentralstasjon. Han og tre medtiltalte erklærte seg ikke skyldige da saken startet.

De tre andre ble dømt til fengsel mellom ett år og to måneder og to år og to måneder. Halve dommen ble gjort betinget for de tre. Gruben ble i tillegg til fengselsstraffen dømt til å få inndratt 17,5 millioner kroner.

Den tidligere investoren ble dømt for grovt skattesvik i 2002. Han har ikke hatt inntekt av betydning de siste seks årene. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.