Brende, som leder gruppen, oppfordret i møtet mandag andre giverland til å gjøre som Norge og øke støtten til den palestinske selvstyremyndigheten.

I møtet, som ble holdt i forbindelse med FNs høynivåuke i New York, ble det presentert rapporter om utviklingen i den palestinske økonomien og anbefalinger for neste år. Israel og den palestinske selvstyremyndigheten informerte om arbeidet for å styrke den palestinske økonomien og mulighetene for styrket samarbeid i tiden fremover. Palestinerne fikk anerkjennelse for sin økonomistyring under vanskelige forhold. Giverne ønsket den nylig inngåtte avtalen om å overføre myndighet til palestinerne over elektrisitetsforsyning velkommen.

– De gode nyhetene er at nå styrkes det direkte samarbeidet mellom de to partene. De viser vilje til å legge til rette for helt nødvendige utviklingsprosjekter på Vestbredden og i Gaza, ikke minst hva angår energi og vann. De to partene er nødt til leve sammen, og de må samarbeide om å bygge strategisk viktig infrastruktur for en fremtidig tostatsløsning, sier Brende. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.