Palestinernes president Mahmoud Abbas sier at den palestinske regjeringen går av i løpet av 24 timer.

Presidenten skal ha kunngjort avgangen til Fatah-partiets revolusjonsråd tirsdag, opplyser en høytstående kilde i Fatah til AFP.

– Regjeringen vil gå av innen 24 timer fordi den er svak og at det ikke er noen mulighet for at Hamas vil tillate at den får kontrollen på Gazastripen, sa generalsekretær Amin Maqbul i revolusjonsrådet til nyhetsbyrået tidligere tirsdag.

Islamistbevegelsen Hamas styrte Gaza i sju år fram til en samlingsregjering i Ramallah på Vestbredden offisielt overtok kontrollen i juni i fjor. Regjeringen besto av uavhengige teknokrater og hadde mandat til å styre både Gazastripen og Vestbredden.

Men regjeringen har vært ute av stand til å styre på Gazastripen, der Hamas har beholdt den praktiske kontrollen, skriver AFP.

Talsperson for samlingsregjeringen Ihab Bseiso sier imidlertid at han ikke kjenner til beslutningen.

– Vi hadde et møte i dag, men dette var ikke et tema som ble diskutert, sier han til AFP. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.