Det ble kastet egg og ropt protester mot Alltinget der det var møter om avsløringene mandag kveld.

I dokumenter som er lekket i saken knyttet til «Panama Papers», kommer det fram at statsminister Sigmundur David Gunnlaugssons ektefelle eier et skatteparadis-selskap.

En av demonstrantene var Björn Jonsson som mener at statsministeren har mistet tillit og må gå av.

– Jeg kjenner meg sint og sveket. Det er veldig grådig og frekt av statsministeren å late som vi ikke er her og ignorere den store delen av befolkningen som ønsker at han skal gå av, sier Jonsson.

Demonstrantene i sentrum av Reykjavik var i alle aldre. Mange hadde plakater med krav om at statsministeren må gå av, og flere hadde oljetønner som de slo på med trestokker.

Over 22.000 islendinger har skrevet under et opprop med krav om at Gunnlaugsson må gå av etter avsløringene.

Les alt om dokumentlekkasjen her: DN Direkte: Panama-avsløringene

Les også:  Islands statsminister: – Vil ikke gå av

Putin: Panama-dokumentene er laget for å sverte oss

Kobles til brasiliansk skandale

Skatteprofessor: – Innsyn i skatteparadiser er ikke nok (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Islands statsminister går da han blir konfrontert med opplysninger fra Panama-dokumentene
Men statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson vil ikke gå av etter avsløringen av hans families skatteparadis-selskap. Video: Sveriges television, The Iinternational Consortium of Investigative Journalists og Suddeutsche Zeitung
02:53
Publisert: