Mæland vil ha svar på hvorfor det forekommer virksomhet som ikke burde skjedd, skriver Dagsavisen.

– Jeg forventer at styret gjør det de kan for å bringe alle fakta på bordet. At de finner ut hva som har skjedd. Hvem som har gjort hva, hvem som har visst hva, og hvorfor det er slik, sier statsråden.

Gjennom den store, internasjonale dokumentlekkasjen er det avslørt at storbanken, gjennom et datterselskap i Luxembourg, har hjulpet kunder med å opprette 40 potsboksselskaper i Seychellene. Rundt 30 av selskapene var eid av nrodmenn.

Vil ha svar på alle spørsmål

Staten ved Mælands departement eier 34 prosent av banken, og Mæland vil ha klare svar fra styret.

– Jeg forventer at vi får svar på de spørsmålene vi har stilt, og de opplysningene som har fremkommet i pressen, sier Mæland.

DNB innrømmer at de ikke ga riktig informasjon da næringsministeren i 2014 spurte banken om den hadde befatning med skatteparadiser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: «Nei, DNB Luxembourg hjelper ikke kundene med å unndra skatt»

DNB innrømmer å ha feilinformert Mæland

Solberg: DNB skal få muligheten til å svare

Statlig investeringsselskap satser tungt i skatteparadiser

Hold deg oppdatert på DN Investor