De prøver å finne ut om det er hold i firmaets påstander om at en datamaskin ble hacket og førte til lekkasjen om skatteparadiser som har satt finansinstitusjoner, statsledere og privatpersoner i vanry over hele verden.

Advokatfirmaet sendte inn klagen like før en rekke medier omtalte skandalen i forrige uke med henvisning til dokumenter som i detalj viser hvordan politikere, kjendiser og selskaper skjulte midler i bankkontoer og fiktive selskap.

– Endelig er de virkelig kriminelle under etterforskning, skrev en av firmaets partnere, Ramon Fonseca, i en melding til nyhetsbyrået AP.

Vil samarbeide

Fonseca fastholder at den eneste forbrytelsen som er begått i saken er selve hackingen. Han har sagt at han mistenker at datatyveriet er gjort utenfor Panama, muligens i Europa, men har ikke oppgitt noen detaljer om dette.

Panamas regjering har sagt den vil samarbeide med enhver rettslig etterforskning som følge av dokumentene.

Enkelte kritikere av regjeringen har tatt til orde for en rask undersøkelse av advokatfirmaet, som er ett av de mest sentrale i verden når det gjelder å opprette selskaper i såkalte skatteparadiser. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Solberg: Ikke godt nok fra Bjerke


Svarene holdt ikke dnPlus (DN+)

Svikten i DNB dnPlus  (DN+)

Hold deg oppdatert på DN Investor