Som følge av de såkalte Panama-avsløringene satte Nordeasadministrerende direktør og konsernsjef, Casper von Koskull, i gang en intern granskning.

Granskingen skulle klargjøre om Nordea Bank Luxembourgfulgte de interne retningslinjene og de eksterneforskriftene for aktiviteter som er knyttet til offshoreselskaper.

Ifølge en børsmelding fra Nordea onsdag er granskningen nå avsluttet og blitt lagt frem for Nordeasstyre.

Alle relevante tilsynsmyndigheter har blitt eller vil bliinformert om resultatet, skriver banken. På bakgrunn av flere viktige konklusjonerog anbefalinger etter granskningen, har Nordea besluttet å treffe enrekke tiltak med umiddelbar virkning.

Kan sperre 68 mistenkelige kontoer

I børsmeldingen skriver banken at den "har gått til det umiddelbare skrittet å sperre kontoer der det har blitt oppdaget mistenkelige indikasjoner".

Dette gjelder de 68 tilfellene som er identifisert av granskingsgruppen.

"I samsvar med retningslinjene våre ser vi nærmere på disse kontoene for å finne rimelig belegg for at kundene følger gjeldende regler for deklarasjon og skatt. Hvis dette ikke er tilfelle, blir kontoen deres stengt," heter det i meldingen.

I tillegg vil Nordea iverksette strengere styring av Nordea Bank Luxembourg. Nordea vil også avslå alle nye selskapsformer der formålet med selskapeter uklart, og innfører strengere kriterier for eksisterende og nyekunder som har form av offshoreselskap.

Nye retningslinjer ble ikke gjennomført

Ifølge meldingen viste granskningen at Nordea i Luxembourg innførte nye og strengere retningslinjer foroverholdelse av skattereglene i 2009.

- Beklageligvis viser imidlertidgranskningen at gjennomføringen var utilstrekkelig, og dette erikke akseptabelt. Manglene gjelder i stor grad styringen ogkontrollen. Samtidig finner jeg en viss trøst i konklusjonen om atdet ikke finnes belegg for å påstå at medarbeidere i Nordea aktivthar bidratt til skatteunndragelse, sier konsernsjef Casper von Koskull i en kommentar.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Asia i dag: Økt risiko for bankkrise

Monsterjakt verden over: Milliardgevinst på Oljefondet dnPlus (DN+)

– Alt går over prisantydning

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.