Blant annet gjelder det nåværende administrerende direktør, sjefrevisor og juridisk direktør i Nordea Russland, avslører Danmarks Radio (DR).

To av ledelsens medlemmer, Igor Kogan og Irina Mamkhegova, har eiendommer i de tyske byene Bremerhaven, Wilhelmshaven og Leipzig, ifølge DR. Finansieringen kommer fra selskapet Varmont Solicitors, som siden 2008 har hatt adresse på De britiske jomfruøyer. Selskapet ble opprettet av advokatfirmaet Mossack Fonseca, som siden april har stått i sentrum for Panama-avsløringene.

Her kommer det blant annet fram at Kogan og Mamkhegova eier Varmont Solicitors, og at selskapets midler kommer fra Nordeas overtakelse av russiske Ogresbank.

Nordea vil ikke kommentere de nye avsløringene og henviser til en pågående gransking, men understreker overfor DR at selskapene ikke er brukt til å skjule penger for skattemyndighetene.

– Vår ledelse i Russland har bekreftet at alle opplysninger er rapportert til russiske skattemyndigheter, opplyser Nordea.

Ifølge den danske skatteeksperten Torben Bagge ligner bankens transaksjoner klassisk hvitvasking.

– Nordea har et stort forklaringsproblem, sier Bagge til Politiken.

 

Les også: - Resultatene er virkelig ubehagelige

Stor interesse for små kameraer

Sjokktall fra USA kan gi Trump-fordel i presidentvalget  

 

Se DNtv:

Brexit på to minutter:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.