Aftenposten skriver at advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama gjennom 20 år har hjulpet milliardærfamilien Høegh med å opprette postboksselskaper på De britiske jomfruøyene.

Avisen skriver at totalt 42 selskaper, hvorav 20 fremdeles er aktive, har adresse til Høegh-familien, og at familien Høegh er desidert største kunde med tilknytning til Norge i de lekkede dokumentene fra Mossack Fonseca.

Interne møtenotater viser ifølge avisen at det er sendt flere tusen e-poster mellom Høegh-kontoret på Guernsey og Mossack Fonseca siden slutten av 1990-årene. De lekkede dokumentene gir ikke grunnlag for å si at Høegh-familien har gjort noe ulovlig.

Leif O. Høegh (52) uttaler seg på vegne av familien. Han avviser at familien har gjemt seg. I en epost til Aftenposten, skriver han:

«Det er åpenbart at vi ikke gjemmer oss bort. Vi bruker eget navn, reguleres frivillig av kredittilsyn i tre land og rapporterer til myndigheter i de fleste store finanssentra [ ...] Eierne betaler selvfølgelig riktig skatt der vi bor».

"Selskapsstrukturen reflekterer at eierne lenge har bodd i England, hvor reglene legger opp til at internasjonale investeringer eies fra utlandet. Alle utlendinger som er bosatt i England og investerer internasjonalt, etablerer seg slik. Dette er allment kjent og godkjent av myndighetene" skriver Leif O Høegh i en pressemelding på vegne av Höegh Capital Partners tirsdag kveld.

Höeg-familien tjente 138 millioner kroner på utvikling av eiendommer i 2014, og valgte i fjor å satse på boliger i tillegg til utvikling av næringseiendommer.

Fetterne Leif O. og Morten W. Høegh driver i tillegg bilstransportrederiet Høegh Autoliners Holdings og gassrederiet Høegh LNG Holding.
 

Les også: - Jeg vil generelt ikke anbefale noen å binde innskuddsrenten

Slik blir Volkswagens neste suv

Thon sparker mot LO-lederen
 

Se DNtv:
Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.