Økokrim har så langt ikke igangsatt noen etterforskning i kjølvannet av Panama-avsløringene.

Eva Joly, som for tiden er nestleder i EUs spesialkommisjon for skatt, mener alle aktører som har vært involvert i opprettelsen av postkasseselskaper på Seychellene, må etterforskes, inkludert DNB. Det sier hun i et intervju med Dagsavisen.

Økokrim har så langt ikke sett tegn til straffbare handlinger i opplysningene som er kommet ut i forbindelse med Panama-avsløringene.

Følger saken

- Økokrim følger med på utviklingen av saken fra dag til dag. Per i dag har vi ikke igangsatt noen etterforskning fordi det ikke foreligger opplysninger om at det har skjedd noe straffbart, sier førstestatsadvokat Marianne Bender, som er leder for Økokrims skatteteam, til DN.

Økokrim opplyser at det ikke hadde noen kjennskap til det nå omstridte advokatselskapet Mossack Fonseca, som står i sentrum av Panama-lekkasjene, før den internasjonale mediedekningen av saken begynte søndag.

- Vi har opprettet kontakt med skattedirektoratet og har en tett dialog med direktoratet om saken og sakens utvikling, sier Bender.

Vil ha tilgang på dokumentene

Økokrim sitter heller ikke på noen av de 11,5 millioner dokumentene i saken, men håper å samarbeide med Skattedirektoratet om å få tilgang.

- Vi har ingen dokumentasjon – det er det Aftenposten som har. Vi er i tett kontakt med skattedirektoratet, som jobber med å få tilgang til dokumentene, sier Bender.

Over 100 internasjonale medier, deriblant Aftenposten, har publiserte saker om de såkalte Panama Papers siden søndag. Den tyske avisen Süddeutsche Zeitung har via en hemmelig kilde fått tilgang på 11,5 millioner dokumenter som skal avsløre hvordan en rekke mektige personer og kriminelle har tatt i bruk skatteparadis for å holde formuene sine hemmelige.

Les mer om Panama-avsløringene på DN.no:

DN er på Island: Island våkner til full forvirring

Dominique Strauss-Kahn dras inn i Panama-avsløringene

Skatteamnestiet kan ryke  

Advokatfirma hevder hackere står bak Panama-lekkasjen  

Les også:

Dømt for frimerkesvindel

Schibsted kutter i salgsavdelingene

Norwegian tar av på Oslo Børs (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har du fått med deg denne?
Islands statsminister går da han blir konfrontert med opplysninger fra Panama-dokumentene
Men statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson vil ikke gå av etter avsløringen av hans families skatteparadis-selskap. Video: Sveriges television, The Iinternational Consortium of Investigative Journalists og Suddeutsche Zeitung
02:53
Publisert: