- Følelsen av at dette haster, er mye sterkere nå, konstaterte Nederlands finansminister Jeroen Dijsselbloem under møtet i Amsterdam.

Et av tiltakene er å lage en «svarteliste» over skatteparadiser som kan bli rammet av sanksjoner hvis de ikke endrer praksis.

I tillegg er landene enige om å automatisk utveksle informasjon om eierne av selskaper registrert i skatteparadiser. Dette tiltaket ble først foreslått av Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania på G20-møtet i Washington i forrige uke.

Mange land har tatt nye initiativ for å begrense bruken av skatteparadiser etter Panama Papers-avsløringene, som er basert på informasjon som stammer fra et advokatfirma i Panama. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.