Nå viser det seg at svigerforeldrene har eid et selskap i skatteparadis.

– Nei, var den islandske presidentens klare og tydelige svar på om han eller hans familie har hatt tilknytning til offshoreselskaper, da han ble spurt om dette av en CNN-journalist i forrige uke.

Nå er det imidlertid kommet fram at hans svigerforeldre har hatt et selskap registrert på De britiske jomfruøyene fra 1999 til 2005, ifølge islandske medier.

Selskapet, Lasca Finance Limited, ble opprettet av det Panama-baserte advokatselskapet Mossack Fonseca, går det fram av de lekkede dokumentene.

Nekter kjennskap

Presidenten nekter for å ha hatt kjennskap til dette selskapet., noe også Dorrit Moussaief, presidentens kone, også gjør.

– Verken presidenten eller Dorrit vet noe om dette selskapet, og de har heller ikke hørt om det tidligere. Dorrits far er gått bort, og hennes mor er 86 år gammel og husker ikke noe om et slikt selskap, heter det i en uttalelse fra presidentens kontor.

Stiller til gjenvalg

Islands president Olafur Ragnar Grimsson kunngjorde i forrige uke at han stiller til gjenvalg som president for en sjette periode. Kunngjøringen overrasket mange islendinger, selv om det er andre gang presidenten forteller at han ikke kommer til å stille til gjenvalg, for deretter å snu.

Han er den lengstsittende presidenten landet har hatt, og har sittet som president siden 1996. I nyttårstalen i år uttalte 72-åringen at han ikke kom til å stille til gjenvalg, men Panama-skandalen og de politiske usikkerhetene som har rystet landet de siste ukene, har fått ham til å endre mening.

 

Les også: Tesla sliter med å gjøre opp for seg i Norge

Slik blir Volkswagens neste suv

- Jeg vil generelt ikke anbefale noen å binde innskuddsrenten

 

Se DNtv: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert: