- Det er ingen tvil om at vi nå vil klage inn Aftenposten til Pressens Faglige Utvalg. Aftenpostens misvisende og feilaktige presentasjon av Høeghs internasjonale virksomhet, gjør at vi må ta til motmæle, sier Leif O. Høegh.

- Så langt har Aftenposten publisert et titalls artikler, flere videoer og omfattende grafikk, på flere medieplattformer - uten at vi har gjort noe kritikkverdig, sier han.

- Ingen har heller påstått at Høegh har gjort noe feil eller ulovlig, men Aftenposten har gjennom sin omfattende markedsføring av saken, presentert oss i sammenheng med skattesnytere, pengevaskere, diktatorer og terrorister og på en så gjennomført måte, at det bare kan forstås som en villet assosiasjon. Det verste er imidlertid at Aftenposten, gjennom sine feilaktige, mistenkeliggjørende og svært misvisende dekning, sverter våre virksomheters gode navn og rykte, sier Leif O. Høegh.

26. april presenterte Aftenposten «Panama Papers Live» for flere hundre tilskuere på Sentralen i Oslo.

- Man kan bare anta hvilket inntrykk de hundrevis, som var tilstede og som ble presentert dette ukritisk av avisens journalister og redaktører, satt igjen med. Dette er et klart brudd på Vær Varsom-plakatens paragrafer, mener Leif O. Høegh.

Ikke mottatt klage

Nyhetsredaktør Håkon Borud i Aftenposten sier til NTB at avisen ikke har mottatt noen PFU-klage fra Høegh foreløpig.

- Så det er litt krevende å kommentere dette før vi har sett klagen. Men vi har drevet normal journalistisk virksomhet i sakene om Høegh og kjenner oss ikke igjen i det de skriver, sier han.

- Vi har hatt omfattende dialog med Høegh underveis, og selv om ledelsen der har uttrykt misnøye med at vi skriver om postboksselskapene, har vi ikke fått signaler om noen faktafeil, sier Borud.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.