Nord-Korea har begynt å selge store mengder gull til Kina i et forsøk på å unngå en økonomisk kollaps, skriver di.se.

De sensasjonelle opplysningene ble publisert av det Sør-Koreanske nyhetsbyrået Yonhap News Agency torsdag, og skal være basert på flere anonyme kilder.

- Dette kan være en mye større sak enn det vi nå er klar over, skriver den svenske utenriksministeren Carl Bildt på Twitter.

På tvers av viljen til Kim II-Sung
Gullsalget kan ifølge avisen Dagens Industri være en indikasjon på at landet befinner seg nær en forestående økonomisk kollaps, da salget går helt på tvers av Nord-Koreas tidligere president Kim II-Sungs vilje om aldri å selge landets gullreserver.

Kim Il-Sung døde i 1994. Da overtok sønnen Kim Jong-il, som på sin side døde i 2011.

Nå er det hans unge sønn Kim Jong-un som styrer den lukkede staten.

Avsatte onkel
Ifølge offentlig statistikk fra Sør-Korea sitter Nord-Korea på en gullreserve på rundt 2000 tonn til en verdi av minst åtte milliarder dollar.

Det har vært politisk uro i Nord-Korea den siste tiden i forbindelse med at lederen Kim Jong-Uns onkel og mentor, Jang Song-Taek, plutselig ble avsatt på fornedrende vis og anklaget for både spillegalskap og utroskap.

Ifølge nyhetsbyråets kilder var han ansvarlig for landets økonomiske forbindelser med andre land.

Les også:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.