Eieren av meglerkjeden Ihus, Geir Ole Reiakvam, har slitt med å gjøre opp overfor kemneren, og huset til Reiakvam på Bygdøy i Oslo var besluttet tvangssolgt - men huset ble reddet i tolvte time, skriver Dagens Næringsliv.

Eneboligen i det eksklusive området i Oslo ble kjøpt for 12,5 millioner kroner for to år siden, og skal være pusset opp for et betydelig beløp. Nå skulle salgssummen fastsettes av Oslo byfogdembete. Bygdøy-villaen er på 277 kvadratmeter over tre etasjer.

Helomvending
Men igår kveld tok tvangssalget en helomvending. Etter at DN kontaktet Reiakvam om skattekravet fra kemneren, valgte han å likevel å betale regningen - og ser på saken som løst.

- Jeg har tidligere bedt kemner vente med sitt oppgjør til salget ble effektuert med overføringer av salgssum. I dag valgte jeg å betale inn kravet, og tar saken videre på egenhånd, sier Reiakvam.

Rett før Dagens Næringsliv gikk i trykken igår kveld, ble det sendt en kvittering per epost. 3,38 millioner kroner overføres fra Reiakvams konto til Oslo kemnerkontor. Bankinnbetalingen er datert 23.11.2009 klokken 16.29.

- Takket ja
Samlet har banken pant i Reiakvams eiendommer på 110 millioner kroner, ifølge avisen.

Nordeas informasjonssjef Thomas Sevang kan ikke si noe om hvorfor pantet her er så stort.

- På generelt grunnlag kan jeg si at banken som regel setter pantebeløpet høyere enn verdien på eiendommen. Man tar et stort beløp for å ta høyde for verdistigning fremover uten å måtte fornye pantet, sier Sevang.

- Nordea tilbød meg denne type pant, hvilket jeg takket ja til i forhold til mulighet for senere låneopptak, sier Reiakvam til Dagens Næringsliv.

Også Reiakvams hyttetomt på Geilo er besluttet tvangssolgt, men her er prosessen satt på vent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.