Finn Sandmæl (65), som har tegnet noen av de dyreste villaene og hyttene i Norge, har i en måned prøvd å selge sitt hyttepalass på 320 kvadratmeter på Oppdal for 20 millioner kroner. Sist uke ble det registrert et pant i hytta på 30 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er riktig at det er lagt et pant på hytta og det har med et annet stort prosjekt jeg holder på med. Når hytta selges, blir det kravet borte. Hvorfor vil jeg ikke si, men det er mange ting som skjer og som jeg holder på med, sier Sandmæl til DN.

"Vi må avslutte denne samtalen"
Advokat Ole Johan Prytz som registrerte pantet for få dager siden, ønsker å si minst mulig om saken. Han vil heller ikke svare på om han representerer seg selv eller andre.

- Jeg husker ikke, så vi må avslutte denne samtalen, sier Prytz til avisen.

"Vi to gir faen"
Finn Sandmæl forteller imidlertid etter hvert at 30-millionerspantet har med byggingen av en omvendt pyramide i Midtøsten å gjøre. Pyramiden er tegnet av Sandmæl selv.

- Snakker vi om det høyeste bygget, snakker vi om titall milliarder i byggekostnader. Beskyttelse av konsept og idé rundt dette prosjektet koster, og det er det pantet handler om. Vi har presentert prosjektet i Østen og en får ikke til noe der nede uten at det stilles sidesikkerhet og garantier. Jeg kan si at jeg kan bygge verdens høyeste hus med ny teknologi, med da må jeg bevise det, og det er kostbart, sier Sandmæl til DN.

"Kommunistene i Norge"
Sandmæl sier han ikke vil si mer, men ber avisen ringe hans samarbeidspartner; Kina-Hansen.

- Vi to gir faen i hva som skjer i dette landet, avslutter Sandmæl.

Entreprenør Bjørn Hansen fra Sandefjord, som fikk tilnavnet Kina-Hansen etter å ha sikret seg de internasjonale rettighetene til å selge kinesiske borekroner på verdensmarkedet på begynnelsen av 1990-tallet, sier Pyramide-prosjektet er et frittstående prosjekt som skal bygges i Midtøsten.

- Der trenger de ikke garantier fra hverken meg eller Finn. Dette er en helt annen verden som vi ikke gidder blande kommunistene i Norge opp i. Skjønner du?, spør Hansen DNs journalist.














(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.