Pareto Securities oppgraderer Norske Skog fra hold til kjøp, ifølge nyhetsbyrået TDN Finans.

Meglerhuset venter at Norske Skog vil greie sitt låneavdrag i første kvartal 2012, ifølge en oppdatering mandag.

Pareto skriver at det er første gang på to og et halvt år de har kjøpsanbefaling på aksjen, som har falt 80 prosent så langt i år. Kursmålet tas fra 6,0 til 4,5 kroner.

- Vi innrømmer at kjøpsanbefalingen er svært spekulativ siden verdistøtte mangler, men vi venter at Norske Skog vil greie sin tilbakebetaling av gjeld i første kvartal 2012 uten refinansiering. Dette gir selskapet en mulighet i to år på at konsolidering midlertidig kan redde avispapirmarkedet i Europa, skriver Pareto Securities' analytiker Thomas Nielsen og Erik Hjulstrøm ifølge TDN Finans.

Norske Skog har låneforfall på 700 millioner kroner i første kvartal, noe Pareto tror selskapet kan betale med tilgjengelig kontantbeholdning og kontantstrøm.

I tillegg vises det til verdipapirisering bidrar til ytterligere fleksibilitet.

Norske Skog NSG styrker seg 16,48 prosent til 3,04 kroner.

Les også: <b>Dype kutt i Skogen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.