FNs generalsekretær Ban Ki-moon var æresgjest i EU-parlamentet i Strasbourg da saken var oppe til behandling tirsdag. EUs tilslutning til klimaavtalen fikk som ventet flertall.

- I dag har EU gått fra klimaambisjon til klimahandling. Parisavtalen er den første av sitt slag, og den hadde ikke vært mulig uten EUs innsats. Europa ligger i front, sier EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker.

Det er nå opp til EUs ministerråd formelt å fullføre og undertegne ratifikasjonen. Den skal deretter deponeres ved FNs hovedkvarter i New York. Det skal etter planen skje fredag.

Når EU deponerer sin ratifikasjon, har nok land sluttet opp om avtalen til at den kan tre i kraft.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

More is more
Mercedes fjerner taket på superbilen AMG GT, og trimmer den samtidig.
00:52
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.