Ordkrigen mellom den republikanske presidentkandidaten og lederen av den katolske geistlige verden vekker oppsikt torsdag.

Ved avreise etter en seksdagers rundtur i Mexico ble paven spurt av en reporter om Donald Trump. Paven valgte å være direkte:

- En person som bare tenker på å bygge murer hvor enn de må være, og ikke broer, er ikke en kristen, sa Pave Francis med referanse til Trumps planer om å deportere horder med meksikanere og tvinge landet i sør til å betale for byggingen av en mur langs grensen.

Vil angre

Donald Trump vender ikke det andre kinnet til. Trump mener paven vil angre seg når IS en gang i fremtiden angriper Vatikanet.

- Da vil paven bare kunne ønske, håpe og be for at Donald Trump ville vært president, for da ville det ikke skjedd. IS ville ha vært utslettet. I motsetning til det som skjer nå med alle våre politikere som bare prater og ikke handler, konkluderer presidentkandidaten i en uttalelse til media.

Trump mener det er uverdig av paven å stille spørsmål ved hans tro.

- Jeg er stolt av å være kristen og som president vil jeg ikke godta at kristendommen stadig blir angrepet og gjort svakere, i motsetning til hvordan det er nå, med vår nåværende president. Ingen leder, spesielt en kristen leder, burde tillate seg seg å stille spørsmål ved en annen manns religion eller tro, skriver Trump i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.