Hewlett-Packard er inne i en omfattende omstrukturering som skal ende i to separate selskaper, ett som selger PC-er og printere og ett som selger programvare og tjenester til næringslivet.

Målet er å kutte 2 milliarder dollar – drøyt 16 milliarder kroner – i årlige kostnader. I tillegg skal selve utskillelsen av virksomheten rettet mot næringslivet gi innsparinger på ytterligere 5,7 milliarder kroner.

– Omstruktureringen vil føre til en mer konkurransedyktig og bærekraftig kostnadsstruktur for nye Hewlett Packard Enterprise, sier toppsjef Meg Whitman, som skal lede det nye selskapet. Det skal satse på såkalte sky-tjenester, servere, lagring, nettverk og andre tjenester. Selskapet får en omsetning på over 50 milliarder dollar i året.

Oppdelingen av Hewlett-Packard skal være klar innen utløpet av regnskapsåret som slutter i oktober. Selskapet som nå deles i to, ble grunnlagt på 1930-tallet i en garasje i Palo Alto, som omtales som Silicon Valleys fødested.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.