Ifølge VG kjenner begge investorene båtmegler Erik Øye, som solgte båtsertifikat til Kjell Inge Røkke.

Røkke-systemet tror derfor at de to investorene fikk vite om Røkkes sertifikat-kjøp av Øye, for så å ha prøvd å presse rikmannen for penger.

Til VG avviser investorene utpressingen som «bare sprøyt».

- Dette er det største tullet jeg har hørt på lenge. Røkke må slutte å bruke penger på dårlige rådgivere og være litt smartere enn dette. Når selv ikke politiet har fått høre om dette før nå - ett år etterpå - blir dette for dumt, sier den ene investoren til VG.

Den andre investoren har heller ikke mye å melde overfor avisen.

- Jeg kjenner ikke denne saken i det hele tatt. Jeg har aldri hatt noe med Røkke å gjøre, sier han til VG. Han tror Dagens Næringsliv visste at Røkke hadde kjøpt båtsertifikat lenge før helgen i Arendal.

- Hva er det da vi skulle ha presset ham med, spør investoren VG.

Røkke har hele tiden hevdet at han er uskyldig i sertifikatsaken. Han er nå blant annet siktet for korrupsjon og falsk forkl#229, og risikerer inntil to års fengselsstraff.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.