Denne uken presenterte Dagens Næringsliv en test av tre populære pendlerstrekninger inn og ut av Oslo. Men vi vil gjerne vite mer om hvordan leserne opplever dekningen der de ferdes ellers i landet.

Derfor ber vi deg om å teste nettet når du er ute på tur. Ved hjelp av en app er det svært enkelt å måle og sende inn dine målinger til oss. Slik kan vi skape et best mulig bilde av dekningen langs alle landets hovedfartsårer.

- Nedlastingshstighet på 10,7 Mbit/s er godkjent  - det er bedre enn mange har hjemme, sier Glenn Kolloen.

Han laster raskt ned test-appen og sjekker hastigheten i Telenors nett mens han venter på buss ved Galleriet i Oslo. Kolloen sier han gjerne tester strekningen mellom hjemstedet Hamar og studiestedet Rena for DN.

Les mer: Klar seier til Netcom

Slik gjør du:

Last ned

Vi har valgt å bruke appen og nettsiden Speedtest.net til vår pendlertest. For at alle målinger skal ha samme utgangspunkt vil vi at dere også bruker den.

Android-versjonen finner du her.

Iphone- og Ipad-versjonen finner du her.

Vi vil gjerne at du tar 10 til 20 målinger langs strekningen du reiser. Jo fler, jo bedre.

Alt du trenger å gjøre er å trykke «Begin test» og senere «restart test» og så vente. Dersom en test avbrytes eller du mister nettdekningen, vil vi gjerne at du noterer tidspunktet for dette, for hull i dekningen er for mange viktigere enn hastighet. Ellers er det kun fullførte målinger som registreres i loggen til Speedtest.net.

Send oss loggen

Når du har gjort dine målinger kan du enkelt sende dem til oss. Følg instruksjonene under for å sende inn loggen:

 

  1. Trykk på «Results»
  2. Trykk på Verktøy-ikonet
  3. Velg Export. OBS! Trykker du feil her slettes loggen uten forvarsel!
  4. Velg et av e-postikonene du har på din telefon. Steg 4 brukes ikke på Iphone.
  5. Skriv inn tekno@dn.no i mottakerfeltet (og informasjonen vi ber om nedenfor).
    Trykk deretter på Send og du er ferdig. Takk for innsatsen!

For å kvalitetssikre målingene må e-posten inneholde:

  • Navnet på din mobil/modem/nettbrett

  • Hvilken operatør og hvilket abonnement du bruker

  • Noter steder og tidspunkter uten dekning (der målingen feiler).

  • Ditt mobilnummer


Testen er anonym, verken mobilnummer eller e-post vil bli delt med noen. Det er bare journalistene som jobber med testen som vil ha tilgang til informasjonen, og vi trenger den kun dersom vi må følge opp enkelte målinger. Personlig informasjon vil bli slettet når vi ikke lenger trenger den.

 

Du må gjerne gjøre dette på flere strekninger og ulike tidspunkter om du har lyst.

Vær oppmerksom på at en måling vil spise inntil 2,5 Megabyte av den inkluderte datakvoten i ditt abonnement. Dagens Næringsliv refunderer ikke kostnader ved bruk av data til brukermålinger.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.