National Geographic og FOX slutter å sende reklame for pengespill på sine TV-kanaler som rettes mot Norge.

– At FOX og National Geographic nå slutter å sende pengespillreklame vil gi en merkbar nedgang i det totale omfanget av pengespillreklamen som det norske publikum utsettes for, sier direktør Tom Thoresen i Medietilsynet.

En gjennomgang Medietilsynet gjorde i vår viste at elleve TV-kanaler som er rettet mot norske seere, viser reklame for pengespill og lotterier. Slik reklame er ulovlig i Norge, men ikke i landene der selskapene hører til.

Sammen med Lotteritilsynet har de vært i kontakt med mediemyndighetene i Storbritannia, Spania og Nederland for å få stanset reklame for pengespill på kanaler som retter sendingene sine mot Norge.

Flere av selskapene har gitt uttrykk for at de vil fortsette å forholde seg til lovene der de opererer. Dette innebærer at kanalene FEM, MAX, VOX, Viasat 4, TV 3, TV6, Discovery og TLC vil fortsette å sende reklamer for lotterier og pengespill(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.