Norge er verdens beste land å pensjonere seg i, ifølge en ny undersøkelse fra Natixis. I fjor kom Norge på andreplass etter Sveits.

I undersøkelsen pekes det på at nordmenn etter pensjonsreformen i større grad sparer selv, og at personlig sparing i Norge har fått drahjelp av lav arbeidsløshet, inflasjon og et lite forskjeller i inntekt.

De nordiske landene gjør det bra i undersøkelsen. Island ligger på tredjeplass og Sverige er nummer fem. Finland og Danmark kommer henholdsvis på ellevte og tolvte plass.

Den franske kapitalforvalteren Natixis Global Asset Management, som har gjennomført studien siden 2013, undersøker følgende faktorer i 43 land: økonomi i pensjonisttilværelsen, materiell velstand, helse og livskvalitet.

Topp fem i undersøkelsen:

 

Norge gjør det spesielt bra når det gjelder materiell velstand. Det forklares i rapporten med at Norge har lave nivåer av inntektsulikhet og samtidig har ett av de høyeste inntekt per innbygger-nivåene i verden. Norge er det eneste landet som får minst 90 prosent på både inntektslikestilling og inntekt per innbygger.

Her er listen over de 25 landene som gjør det best i undersøkelsen:

 1. Norge
 2. Sveits
 3. Island
 4. New Zealand
 5. Sverige
 6. Australia
 7. Tyskland
 8. Nederland
 9. Østerrike
 10. Canada
 11. Finland
 12. Danmark
 13. Luxemburg
 14. USA
 15. Belgia
 16. Irland
 17. Storbritannia
 18. Tsjekkia
 19. Israel
 20. Frankrike
 21. Japan
 22. Korea
 23. Malta
 24. Slovenia
 25. Singapore

Følg markedene på DN Investor

Les også:

Asia i dag: Asias vekstvinnere frem til 2018

Polsk milliardær ville etablere selskap på Bouvetøya  

Reagerer på at norske 60-åringer trenger ekstra ferie: Utgått på dato dnPlus  (DN+)

Disse bransjene er på jakt etter flest nye ansatte med høyere utdanning

Gjør drømmeseilas for norske oljepenger  

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.