- Vi har hatt en positiv start på året, selv om veksten i aksjemarkedet har vært noe mer avdempet enn den var i fjor. I obligasjonsmarkedet har det vært høy aktivitet hittil i år, sier administrerende direktør Olaug Svarva i Folketrygdfondet.

Forvaltningen av Statens pensjonsfond Norge, også kjent som Folketrygdfondet, ga en avkastning på 2,5 prosent i første kvartal. Markedsverdien av fondet økte dermed med 4,2 milliarder kroner til 172 milliarder.

Statens pensjonsfond Norge er en del av statens langsiktige sparing. Fondet inngår i Statens pensjonsfond sammen med Statens pensjonsfond utland, oftest kalt Oljefondet. Kapitalen investeres i aksjer og obligasjoner i Norge, Danmark, Finland og Sverige.

Både aksjeinvesteringene og renteinvesteringene ga positiv avkastning i første kvartal, henholdsvis 2,9 og 1,8 prosent.

Regnet for de siste ti årene har avkastningen av Statens pensjonsfond Norge vært 7,6 prosent.

Folketrygdfondet forvalter Statens pensjonsfond Norge på oppdrag fra Finansdepartementet.

Det var aksjeinvesteringene i Norden utenfor Norge som bidro mest til meravkastningen i første kvartal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.