DNB-sjef Rune Bjerke har de siste dagene opplevd heftig debatt omkring sin årslønn og bonus, etter at han selv inviterte til "spleiselag". 

- Det tar seg dårlig ut, når 1500 ansatte mister jobben sin, uttalte leder Pål Adrian Hellman i Finansforbundet. Både LO og Fremskrittspartiet har også hengt seg på med kritikk.

Nå kan pensjonsavtalen hans stå for tur.

Bjerke og Gjensidige-sjef Helge Leiro Baastad, har ytelsespensjoner med nåverdi på henholdsvis 25,3 millioner kroner og 35 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Begge konsernsjefene, som fyller 54 år i løpet av sommeren og høsten, kan førtidspensjonere seg så fort de fyller 60 år.

100 prosent av lønnen

Bjerke vil få 70 prosent av lønnen i pensjon, mens Baastad har sikret seg en svært gunstig avtale som gir 100 prosent av fastlønnen ved fratredelsestidspunktet i pensjon.

Storebrand-sjef Odd Arild Grefstad, som er fem år ynger enn Bjerke og Baastad, bør også kunne se pensjonisttilværelsen lyst i møte på det økonomiske området. Hans pensjonsavtale har en nåverdi på 20 millioner kroner.

De tre pensjonsleverandørene DNB, Gjendisige og Storebrand har ifølge avisen imidlertid droppet å tilby de lukrative ytelsesordningene til både ansatte og kunder, som i stedet dyttes over på innskuddordninger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.