Intex Resources har mottatt et indikativt forslag fra et ikke-navngitt internasjonalt, privat pensjonsfond om prosjektfinansiering av Mindoro Nickel-prosjektet på minst to milliarder dollar.

Det opplyses i en melding tirsdag.

Fondet skal sammen med børsnoterte partnere tilby prosjektfinansieringen mot en prioritert avkastning og 50 prosent av aksjene i Intex Resources.

Forslaget forutsettes at det inngås en forsikret EPCM-kontrakt, enten med en "investment grade" EPCM-partner etter et anerkjent forsikringsselskap, at det stilles operasjonelle garantier for en minimum årlig produksjon og at det inngås langsiktige salgsavtaler med et "investment grader" selskap som gir prosjektet en minimumsinntekt som dekker kontantkostnadene og fondets årlige avkastning på investert kapital.

Videre opplyses det at Intex Resources vil være forpliktet til å skaffe den resterende finansieringen som anslås til 500 millioner dollar.

Styret i Intex mener at verdien på Mindoro-prosjektet er rundt 3,1 milliarder dollar gitt en diskonteringsrente på 8,6 prosent og en nikkelpris på 8,25 dollar pr pund.

Grunnet interessen for prosjektet mener styret i Intex at det tidligere indikerte budet på selskapet fra Lybica Holding er for lavt.

Les også: Stålgigant vil by på Intex

Det opplyses også at Intex Resources ASA har fått et bud på samtlige aksjer i datterselskapet Intex Resources AS fra det børsnoterte filippinske selskapet Atok-Big Wedgem et bud de ikke ønsker å gå videre med.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.