Det ble besluttet 7. januar. Mannen skal ha kommet med flere trusler mot paret, ifølge Adresseavisen.

Ifølge fengslingskjennelsen har mannen sendt drapstrusler på tekstmelding til Letnes og Sandberg og uttalte til politiet at han ville drepe Letnes.

Per Sandberg vil bli direktør i Nordre Land

Er preget

Letnes sier til Adresseavisen at saken har preget henne.

– Jeg har ikke turt å gå ut for å hente ved i hagen en gang. Jeg har ikke vært ute av huset på tre dager, sier Letnes.

Letnes tror at hennes uttalelser om Iran gjør at det er mange som ønsker henne vondt.

Per Sandberg, som også skal ha fått drapstrusler rettet mot seg av den fengslede mannen, mener saken er det mest alvorlige han har vært med på.

Bahareh Letnes raser mot Mina Ghabel Lunde

– Vi har levd med ulike trusler mot oss de siste årene. Denne gangen var det litt mer spisset enn det vi har vært med på før, sier Sandberg.

Bahareh Letnes: - Per er arbeidsledig. Hva skal jeg med Per da, hvis jeg er spion?
Her er noe av det som ble sagt under Per Sandberg og Bahareh Letnes’ opptreden under Arendalsuka tirsdag.
02:31
Publisert:

Ga støtte til general

Norsk-iranske Bahareh Letnes skrev i helgen et Instagram-innlegg på sin private profil til støtte for den iranske generalen Qasem Soleimani, som ble likvidert i et amerikansk droneangrep. I etterkant mottok hun en dødstrussel, som ble politianmeldt.

Avisa Dagen har fått tilgang til et skjermbilde av trusselen, der både Letnes' fulle navn, fødselsdato og adresse listes opp i tillegg til ordene «du dør i dag» på arabisk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.