DNs partibarometer for februar ga Frp en oppslutning på 9,2 prosent og representerte en ytterligere nedtur for regjeringspartiet på meningsmåliungene. Fra stortingsvalget i 2013 har partiet falt 7,2 prosentpoeng. Inngangen til valgåret 2015 er dyster. Frps ordførere, som skal ut i kommunevalgkamp i år, liker ikke situasjonen.

Skylder på pressen

Frps ordfører på Hvaler, Eivind Normann Borge er bekymret, og bruker anledningen til å lange ut mot en samlet norsk presse.

- Hovedproblemet er pressen.

- Hvordan da?

- Alle i pressen er klekket ut på den samme anstalten. Sosialister hele gjengen. For det er jo helt klar at denne regjeringen har gjort mange gode grep. Men uansett hva regjeringen gjør så brytes alt opp i småbiter. Mediene består av en flokk sosialister som oppfører seg akkurat som ulver, sier ordfører Eivind Normann Borge.

- Og da tenker du på?

- Jeg kan ikke se at Frp har gjort så mange feil i regjering, men likevel blir situasjonen så tilspisset. Vi er bare mennesker. Se på justisminister Anders Anundsen. Han er kanskje den beste justisministeren Norge noen sinne har hatt, men av mediene blir han fremstilt som den aller verste, sier ordføreren.

Les Kjetil B. Alstadheims kommentar: «Frp er blitt en flyktningkatastrofe» (+)

Sandberg-motstand

Men det er ikke bare pressen som får skylden. Mange av ordførerne DN har snakket med, sier at bråket rundt Per Sandberg er negativt for partiet og er egnet til å bidra til dårlige meningsmålinger.

- Det kan være litt borgerkrig innimellom. Vi må forsøke å fremstå som samlet. Det er veldig beklagelig når Siv Jensen må bruke tid på sånne saker, Eivind Normann Borge.

Frp-ordfører i Fræna kommune Nils Johan Gjendem er klokkeklar på at nestleder Per Sandberg må slutte å komme med den type uttalelser som da Sandberg uttalte at KrF hadde ansvar for at unge mennesker ble ekstremister.

- Koker over

- Sandberg koker over. Også han burde også lære seg å holde kjeft. Man trenger ikke alltid å kommunisere ut alt hva man tenker. Det kan jeg si som er gammel politimann og etterforsker. Man trenger bevis før man går ut, sier Gjendem.

- Men han appellerer til deler av velgerne?

- Jo, det er positivt med en fargeklatt, men det går jo grenser. Hvis dette skal være partiets politikk, alt han finner på, så er ikke jeg medlem i partiet lengre. Det klinger ikke godt å ørene mine, sier ordføreren.

- Så du støtter ikke gjenvalg av Sandberg som nestleder?

- Sannheten er vel at han er en belastning for partiet. Ut fra mitt syn så bør han ikke gjenvelges som nestleder i partiet, sier Nils Johan Gjendem.

Støtte

Ordfører i Ullensaker, Harald Espelund (Frp). Foto: Terje Pedersen,
Ordfører i Ullensaker, Harald Espelund (Frp). Foto: Terje Pedersen, (Foto: NTB scanpix)
Ordfører Harald Espelund i Ullensaker kommune mener i likhet med flere andre av Frps ordførere at bråket rundt Sandberg har vært negativt for partiet. Men han mener Sandberg må fortsette i partiledelsen.

- Det må være rom for klare tale i Frp. Per Sandberg har bred støtte i partiet, sier Espelund.

Ordfører i Bamble kommune Jon Pieter Flølo skjønner at Per Sandberg blir engasjert, men oppforder til ro.

- Jeg skjønner at det går an å bli litt vel overengasjert og man kan få provoserende spørsmål, men en så sentral folkevalgt politiker må klare å svare for seg på en bedre måte. Nå trenger regjeringen og partiet sentralt å bruke tiden på å få formidlet regjeringens politikk på en bedre måte, sier Flølo.

Det har ikke lykkes DN å få kommentar fra Per Sandberg torsdag ettermiddag.

Les også:

Hareide og Jensen i fortrolige samtaler

Fabian Stang skylder på topp-politikerne

Ber Siv Jensen om å bidra: - Det er helt opplagt at Hellas trenger hjelp(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.