Det kommer fram i et brev til Stortinget fra Sandbergs etterfølger i statsrådsstolen, Harald Tom Nesvik (Frp).

– Invitasjonen til fiskeriminister Per Sandberg til feiringen av Irans nasjonaldag 8. februar 2018 kom i form av et invitasjonskort stilet til statsråden. Invitasjonen ble etter beskjed fra fiskeriministeren besvart av hans forværelse, heter det i det knappe svaret.

Det er næringskomiteens leder, Senterpartiets Geir Pollestad, som ber Nærings- og fiskeridepartementet avklare hvilke vurderinger som ble gjort før det ble takket ja til invitasjonen.

– Det er ønskelig å få vite hvilke hensyn departementet/statsråden vektla før det ble takket ja til å delta på feiringen av den iranske nasjonaldagen, skriver han.

– Det er også ønskelig å vite om næringsministeren var inne i prosessen med å vurdere om NFD skulle være representert på feiringen ved en av sine to statsråder, utdyper Sp-politikeren.

Sandberg trakk seg som statsråd og nestleder i Fremskrittspartiet 13. august. I et brev til Stortinget samme dag skrev han at han har brutt regjeringens varslingsrutiner i forbindelse med reiser til Iran og Kina.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.