LG Electronics melder at smartklokken LG G Watch kommer i norske butikker i slutten av august måned. Dette er den første smartklokken som er basert på Googles eget system for personlig elektronikk, Android Wear, som blant annet gjør den kompatibel med alle nyere Android-telefoner.

Smartklokker lansert hittil fra andre mobilprodusenter har stort sett bare vært kompatibel med produsentens egne telefoner.

Spesifikasjoner

LGs klokke har god beskyttelse mot vann- og støvinntrengning, så det er trygt å trene, dusje og bade med den. I tillegg kan remmen byttes ut med en hvilken som helst standard 22 millimeters rem. G Watch leveres i fargene Black Titan og White Gold. Ut av esken vil remmen være en sort eller hvit silikonrem.

Skjermen er 1,65 tommer diagonalt, med 280x280 bildepunkter. Mer viktig er kanskje de ytre målene på 3,8 x 4,7 centimeter. Tykkelsen er akkurat under én centimeter, og vekten er 63 gram.

Skjermen vil alltid være på for å vise tid og status, og klokken har ingen knapper, men betjenes bare med trykkskjermen og stemmestyring. Det skal være mulig å styre svært mange av funksjonene med stemmen, men norsk er ennå ikke et av språkene som støttes.

Det er også en skikkelig dobbelkjerneprosessor i klokken, 4 GB lagringsplass og gyro, akselerometer og kompass. De tre sistnevnte er nødvendige for aktivitetsapplikasjoner som skrittelling, søvnanalyse og navigering.

LG G Watch leveres i disse to fargene, men remmene kan byttes ut med standard klokkeremmer.
LG G Watch leveres i disse to fargene, men remmene kan byttes ut med standard klokkeremmer. (Foto: LG Electronics)
 

Android Wear

Operativsystemet Android Wear er utviklet av Google med tanke på alle typer personlig elektronikk, såkalt wearable technology. Andre aktører, som Samsung og Sony, har utviklet sine egne systemer for personlig elektronikk som bare fungerer med deres egne telefoner.

Produkter som utvikles med Android Wear skal være kompatible med alle telefoner som har Android 4.3 eller nyere.

Den aller største fordelen er dog at alle utviklere som vil lage apper for personlig elektronikk bare trenger å lage én versjon av appene sine for å støtte alle Android Wear produkter. Hittil har de måttet lage en versjon for hver mobilprodusent som skal støttes.

Anbefalt utsalgspris er 1790 kroner.

Les også:
Microsoft og Facebook skanner også bildene dine
Norske Kuddle er «Instagram for barn»
Apple og Samsung trapper ned krigen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.