PGS varsler et svakere resultat i andre kvartal 2014 enn markedet venter, og kutter helårsguidingen for ebitda 900-950 millioner dollar til rundt 850 millioner dollar.

Det skriver selskapet i en pressemelding mandag morgen.

Selskapet skriver samtidig at usikkerheten rundt ebitda-guidingen er større enn normalt.

PGS viser til at kundenes planer om seismikkjøp, særlig multiklientseismikk, har blitt mindre forutsigbar.

Forskjøvede inntekter

PGS' inntekter for multiklientundersøkelsen Triton i Mexicogulfen er blitt forskjøvet.

Det sier kommunikasjonsdirektør Tore Langballe i PGS til TDN Finans mandag.

-Angående Triton, er det inntekter vi tidligere ventet skulle komme i andre halvdel av året som nå er blitt forskjøvet. Dette vil selvfølgelig kunne gjelde andre inntekter også, altså ting som blir utsatt enten til senere i år eller til neste år, sier han til TDN Finans.

Langballe påpeker at det er konkurranse for å selge Triton-dataene, ettersom CGG også er i midten av en undersøkelse i det samme området.

-Det har påvirket salget, i tillegg til at multiklientprosjekter i Mexicogulfen typisk har noe lavere forhåndsfinansiering enn i resten av verden, understreker han.

Kommunikasjonsdirektøren sier også at den lavere guidingen er påvirket av de varslede kostnadskuttene til oljeselskapene.

-Seismikkinvesteringer er tidlig i verdikjeden og en god indikator på den generelle investeringsviljen til oljeselskapene, sier han.

Angående guidingen, sier han at PGS ikke har «tatt i» på guidingen, selv om selskapet ser stor usikkerhet.

-Guidingen er det beste estimatet vi har per dags dato. Vi har ikke tatt i noe spesielt, sier han.

-Kan du si om risikoen er på oppsiden eller nedsiden da?

-Det er risiko både på oppsiden og nedsiden. Det endelige resultatet vil komme både over og under, sier Langballe.

Kommunikasjonsdirektøren opplyser avslutningsvis at PGS ikke gjør noen endringer i guidingen for multiklientinvesteringer, som tidligere er blitt estimert rundt 350 millioner for helåret 2014.

- Tekniske problemer

PGS-båten «Ramform Explorer» har hatt problemer med streamerne, men undersøken med båten er nå i gang.

Det sier Langballe til TDN Finans.

I selskapets resultatvarsel mandag vises det blant annet til «tekniske problemer» som en av faktorene som har ført til det svakere enn tidligere ventede andre kvartalet.

-Dette har med «Ramform Explorer» å gjøre, som hadde utfordringer med streamerne sine ved oppstart av en jobb i Barentshavet, men den undersøkelsen er nå i gang, sier Langballe til TDN Finans.

Les også på DN.no:

Så rike er USAs mest velstående familier

Asia i dag: Asiatisk tigerøkonomi skuffer  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.