Oslo Børs stiger moderat torsdag, sammen med børsene ellers i Europa, støttet av nær uendret oljepris.

Oppmerksomheten rettes mot selskapene PGS og XXL som har lagt frem resultater torsdag morgen. Begge aksjene stiger fra start.

Opptur for PGS

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services (PGS) fikk en ebitda på 125 millioner dollar i andre kvartal 2015, mot 171 millioner dollar i samme periode året før. På forhånd var ebitda ventet til 117 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Bank of America Merryll Lynch ventet før børsåpning at PGS-aksjen vil åpne opp om lag fem prosent og skriver at ebitda var bedre enn konsensus og nettoresultatet var på linje.

PGS-aksjen er opp 3,4 prosent til 41,30 kroner.

Solid salg for XXL

Sportsbutikkjeden XXL fikk et resultat før skatt på 186 millioner kroner i andre kvartal 2015, mot 108 millioner kroner i samme periode året før.

«Marginen lå noe lavere en ventet, hvilket ser ut til å skyldes høyere bonuser til de ansatte og høyere markedsføringskostnader. En solid salgsutvikling gjør at vi venter noe oppjustering av konsensusforventningene fremover», skriver DNB Markets.

Credit Suisse ventet aksjen opp 1-2 prosent ved åpning.

XXL-aksjen stiger 0,8 prosent til 90,75 kroner.

Opprettholder salgsanbefaling

Telenor la frem kvartalstall onsdag, som viste at selskapet fikk en ebitda før andre poster på 10.571 millioner kroner i andre kvartal 2015, mot ventet 10.778 millioner kroner.

Citi opprettholder i en oppdatering torsdag sin salgsanbefaling på Telenor-aksjen etter fremleggelsen

Meglerhuset skriver at selv om de mener at selskapet er blant de best drevne i sektoren og at utviklingen i Myanmar vitner om selskapets sterke sider, er ikke dette nok til å veie opp for strukturell risiko og konkurrentenes «manglende disiplin».

Citi har et kursmål på 145 kroner på Telenor-aksjen.

Telenor-aksjen stiger 0,4 prosent til 178,70 kroner torsdag.

Hellas sa ja

Ellers stemte nasjonalforsamlingen i Hellas i natt for en ny reformpakke som gir regjeringen mandat til å forhandle frem et nytt låneprogram.

Med et stort flertall, også blant Syriza-representantene, slipper den greske statsministeren Aleksis Tsipras regjeringskrise, skriver DNB Markets og Nordea.

På makrofronten kommer det i dag forbrukertillit for euroområdet for juli.

«I det siste har indeksen gått noe ned, noe som kan kobles opp mot det greske dramaet. Selv om situasjonen i Hellas er langt fra oppklart, er de fundamentale forholdene i euroområdet sett under ett (lav inflasjon, forbedret arbeidsmarked) nokså positive», skriver Nordea Markets.

Prisene på oljekontrakter er stabile torsdag morgen, etter å ha falt med én til halvannen dollar pr fat dagen før.

Brent 1. posisjon, som er september-kontrakten, handles for 56,03 dollar pr fat torsdag morgen. Prisen lå på om lag 56,29 dollar pr fat ved stengetid for Oslo Børs onsdag.

Oljeselskapet Statoil faller 1,2 prosent til 135,80 kroner.

Les også: Her er bankenes beste renter etter siste kutt

- Dette er nødt til å bekymre markedet  

Asia i dag: Kina truer Japans økonomi

DNs bilanmelder: «Hvis du er villig til å ofre prestisjen,  fremstår dette som et godt kjøp. Selv om det er en Kia til 700.000»

Her er en premium-suv uten premium prislapp
Storsuv-en Kia Sportage gir deg faktisk mye bil for pengene.
01:56
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.