I februar i fjor ga tilsynet oljeselskapet lov til å benytte leiren forutsatt at gassanlegget var stanset og trykket borte.

Mot slutten av året søkte Statoil om lov til også å bruke leiren når gassanlegget ikke er trykkavlastet. Selskapet fikk avslag og har ikke klaget på vedtaket, melder Stavanger Aftenblad.

Huser 420

Boligleieren ble likevel brukt mens anlegget fortsatt var i gang. Den brukes under revisjonsstans og har plass til 420 personer.

– Vi ble klar over dette gjennom diverse aksjoner vi hadde, sier informasjonssjef Inger Anda i Petroleumstilsynet.

Nå har tilsynet sendt et skarpt brev til Statoil, der oljeselskapet får beskjed om at tilsynet ser alvorlig på at de ikke retter seg etter vedtak myndighetene har gjort.

Varslet

Statoil har fått varsel om pålegg og tilsynet forventer kommentarer fra selskapet innen 11. juli.

Informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil opplyser at de har mottatt varselet.

– Dette tar vi alvorlig og vi vil gi tilbakemelding til Petroleumstilsynet i henhold til tidsfristen, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.