Ifølge næringslivsavisen Sysla ble det tidlig klart at det strider med instruksen fra Arbeids- og sosialdepartementet at Ptil-ansatte har økonomiske interesser i selskaper tilsynet har kontrollmyndighet over.

I mai endret Ptil endrer praksisen for ansatte med slike aksjer. Tilsynet søkte samtidig unntak fra instruksen for åtte ansatte med aksjer. Tilbakemeldingen fra departementet er at ansatte som har tilsynsansvar og kontakt med selskapene, ikke skal eie aksjer, skriver Sysla og Offshore.no.

Seks medarbeidere får derfor avslag på søknaden, mens to ansatte som utelukkende har administrative oppgaver, får beholde aksjene.

Ifølge Sysla hadde hele 26 ansatte i både Ptil og Oljedirektoratet Statoil-aksjer for 3,5 millioner kroner. Både forskere og professorer gikk tidligere i år ut og kritiserte praksisen.

For de ansatte i Oljedirektoratet er det fortsatt ikke konkludert.

Les også: Asia i dag: Investorers nye hodepine

Trynefaktor og bilde på cv

Den store eplejuicetesten

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se sykehuset i 3D:

Se sykehuset i 3D
Sykehuset i Østfold har utviklet et dataprogram som gir de ansatte mulighet til å bli kjent med den nye arbeidspalssen før den åpner.
00:57
Publisert: